DisplayPort til HDMI med lyd

DisplayPort til HDMI med lyd

Tidligere løsninger for DP-til-HDMI-adaptere har manglet lyd - problemet er nå løst.

Dersom du har en nyere MacBook Pro, MacBook Air eller Mac mini eller vanlig iMac (en Mac mini har også mini-DVI port); så vil du ha oppdaget at Apple har valgt å implementere en ny standard for bilde-ut-signaler over en kontakt kalt Mini DisplayPort.

Dette medfører at man trenger adaptere for tilkoblinger til projektor eller TV med innganger av typen DVI eller HDMI. Vi har tidligere skrevet om en adapter fra Monoprice, men den mangler lyd.

To modeller

Nå har selskapet Kanex kommet opp med ikke bare én, men hele to løsninger som inkluderer lydsignaler. Begge benytter seg av en USB-tilkobling for lyden.

Den dyreste modellen inkluderer også en egen optisk kabel for digital lyd. I den andre enden av adapteren sitter det en HDMI hunn-kontakt, så man vil behøve en HDMI-kabel i tillegg.

Standarder

Adapteren støtter MiniDisplayPort med protokoll 1.1a inn, USB type 2.0 og HDMI 1.2a ut. Dette betyr billedsignaler helt opp til 1080p, det vil si full HD-kvalitet med 24 biter fargedybde og 4,95 Gbps båndbredde. Ukomprimert lyd er støttet over 2 kanaler, som for eksempel LPCM (lineær).

Digital lyd

For modellen med digital lyd er det også støtte for komprimert lyd som DTS Digital, Dolby Digital (inkludert DTS-HD og Dolby True HD).

Pris

Modellene koster 50 dollar og 60 dollar, respektive, fra Kanex (omlag 290 og 350 kroner). I utgangspunktet leveres de kun til USA, men eBay er som oftest løsningen på dette. Det må påregnes noe leveringstid i begynnelsen.

Les om:

Foto/video