Fjernutløser for iPhone

Fjernutløser for iPhone

Seriøse mobilfotografer, les videre.

Håndholdt kamera kan ha sine begrensninger.

Om du satser litt på foto, bør du vurdere en fjernutløser.

En iPhone er et flott kamera - spesielt de nyere modellene har fotoevner som kan måle seg mot kompaktkameraer. Og vi har sett en lang rekke tilbehør som løfter mobilen opp til et slags semiprofft nivå, med imponerende resultater.

Ulempen med mobilen som kamera er på den ene siden at den er håndholdt, og på den andre siden at utløsermekanismen er noe mer kummerlig enn på et fullverdig kamera. Unødvendig risting kan fort introduseres ved å trykke på skjerm eller volumknapp.

Den mer proffe løsningen er å fjernstyre kameraer enten via blits-releer eller en god, gammeldags snorutløser. Det samme gjelder for en iPhone.

Bruksområdene er typisk der du har kameraet på stativ for lengre eksponeringer og i lavlys-situasjoner - begge tilfeller der selv små bevegelser kan ødelegge bildene.

Photojojo Cable Trigger

Photojojos iPhone Cable Trigger er nettopp en slik snorutløser som enkelt kobles til hodetelefonutgangen på en iPhone. Den har en trådsnelle som samler ledningen når den ikke er i bruk, og dermed unngår man floker. Lurt.

Utformingen er litt snodig - en dose retro med utløseren utformet som en gammeldags filmrull. En form for skeumorfisme eller produktmetafor?

Utløseren kan brukes til å styre både foto- og videofunksjonen.

Pris er 23 dollar - frakt til Europa fra 12 dollar. Samlet fra 35 dollar totalt - om du er heldig med valutakursen, kommer du kanskje under den magiske 200 kronersgrensen for avgiftsfritak! Tilgjengelig nå.

Les mer om iPhone Cable Trigger her.

Foto/video