GarageBand og iMovie sluppet for iPad

GarageBand og iMovie sluppet for iPad

Apples to nye apper gjør iPad til redigeringsstudio for lyd og video.

I forbindelse med salgsstarten av iPad 2 i USA forrige fredag har Apple lansert iPad-versjoner av programmene GarageBand og iMovie.

De to programmene stammer opprinnelig fra Apples iLife-programpakke for Mac, og brukes for redigering av lyd/musikk og video.

GarageBand

Musikkredigeringsprogrammet GarageBand er helt nytt på iOS-plattformen. Appen er rett og slett et lite, bærbart lydstudio - du kan plugge inn en gitar eller mikrofon, og ta opp og mikse i opptil åtte lydspor. Du kan spille direkte på iPad-en også - både på virtuelle tangenter og virtuelle strenger.

GarageBand koster 29 kroner på App Store. Appen fungerer på både første- og andregenerasjons iPad. Bruker du GarageBand på Mac-en, kan du enkelt dele prosjekter fra iPad-en til Mac-en og omvendt, slik at du kan jobbe begge steder.

iMovie

Med iMovie-appen kan du nå redigere videoer rett på iPad-en. Du kan også filme videoene rett i programmet, så fremt du har skaffet deg iPad 2. Appen har en «presisjons-redigerer» som gjør det enkelt å finjustere overganger bare ved hjelp av fingrene, og du kan også drive flerspors lydredigering. - Dette er ikke leketøy, sa Steve Jobs da han presenterte iMovie i begynnelsen av mars.

Videoredingeringsappen kommer med åtte forskjellige temaer som gjør det utrolig enkelt å lage flotte videoer.

Den nye iMovie-versjonen kan kjøpes fra App Store for 29 kroner. Appen er en såkalt universal-app, noe som betyr at du kan laste den ned gratis om du allerede har kjøpt den til din iPhone. iPhone-versjonen ble sluppet i fjor sommer.

iMovie fungerer dessverre ikke på første iPad - kun iPad 2, iPhone 4 og fjerdegenerasjons iPod touch. Forklaringen kan ligge i at førstegenerasjonsmodellen av iPad ikke har kamera. I motsetning til i GarageBand, kan du ikke dele iMovie-prosjekter med programmet på Mac-en.

Last ned

GarageBand og iMovie kan lastes ned fra App Store henholdsvis her og her. Se demovideoer av de to nye appene under.

Les om:

Foto/video