Intelligent tegnepenn for iPad

Intelligent tegnepenn for iPad

Appen Paper får nå kompanjongen Pencil.

Bruker du iPad som digital skisseblokk?

Da skal du ta en titt på nye Pencil - en helt ny tegnepenn for iPad som er ment å komplettere appen Paper fra FiftyThree (53).

Paper er for mange kreative sjeler med en iPad for hånden den definitive appen for fri utfoldelse. Nå lanserer altså de samme utviklerene en helt spesiell tegnepenn som er tilrettelagt for bruk sammen med Paper.

Pencil, som den kalles, bruker en Bluetooth Smart-tilkobling til nettbrettet. Dette gjør at appen intelligent kan koble ut uønskede avtrykk fra håndflaten din på sidene på skjermen og kun ta input fra pennetuppen.

Og Bluetooth 4 bruker nesten ikke batteri - men du må ha en av de nyere iPad-ene for å kunne dra fordel av dette.

En annen fiffig finesse som er unik for denne pennen er at du kan holde tuppen i nærheten av skjerm-overflaten uten å røre den, men samtidig bruke fingrene til å gni farge utover. Du får en smudge-effekt på denne måten - alt uten å måtte aktivere et verktøy i verktøyspaletten.

Tuppen er formet i en spesiell gummi som er laget med tanke på optimal friksjon og kontroll på MultiTouch-overflaten til en iPad. Foreløpig skjelner ikke en iPad mellom ulike trykknivåer, men det ryktes at dette vil komme i en senere versjon. Kanskje iPad Air 2?

Pencil er også utstyrt med et digitalt viskelær som aldri blir slitt. Også dette sitter på enden av pennen, og aktiveres enkelt ved å snut pennen rundt.

Pencil kommer i første omgang i valnøtt-tre eller i mørk grafitt alu-overflate. Førstnevnte koster 60 dollar, sistnevnte 50 dollar. Dette tilsvarer fra 300 til noe i underkant av 400 norske kroner.

Eneste ulempen er at Pencil kun lanseres i USA og Canada til å begynne med, så det gjelder å være like kreativ som med tegneverktøyet for å få tak i et slikt.

Du kan lese mer om Pencil her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Foto/video