- iTunes blir streamingtjeneste i juni

- iTunes blir streamingtjeneste i juni

Apple stenger Lala.com. Nå ryktes det om Spotify-utfordrer.

I desember 2009 kjøpte Apple opp den amerikanske musikktjenesten Lala.com for 80 millioner dollar. Selskapet sa som vanlig ikke noe om planene rundt oppkjøpet, men det har vært mange spekulasjoner.

I en melding på Lala.com bekreftes det nå at musikktjenesten legges ned den 31. mai. Brukere som har kreditt igjen blir kompensert med tilsvarende summer i iTunes Store, skriver Macworld.se.

En av funksjonene i Lala.com var muligheten til å laste opp låter fra iTunes-biblioteket til den nettbaserte tjenesten og deretter få tilgang til disse fra nettleseren eller fra en iPhone uansett hvor du befinner deg. Det var også mulig å kjøpe og laste ned musikk - akkurat som det er på iTunes Store i dag.

Det har tidligere blitt rapportert at Apple har planer om å lage en nettbasert versjon av iTunes, basert på teknologi fra Lala.com. Oppfatningen er fortsatt den samme, og Wall Street Journal skrev for en tid tilbake at Apples nye musikktjeneste kan være klar allerede i juni.

Apple-sjef Steve Jobs har tidligere stilt seg kritisk til musikkstreaming. Men de siste par årene har streaming av musikk virkelig skutt fart og flere eksperter forventer nå at Apple følger strømmen.

- Vi forventer at Apples plan er en slags "spis alt du orker"-musikktjeneste som kommer med både nedlastinger a la carte og ubegrenset streaming av musikk, skriver Distorted-Loop.

Les om:

Foto/video