Kinect blir mye mer enn moro

Kinect blir mye mer enn moro

Xbox-kontrollen tas i bruk på flere felter.

Microsoft forteller stadig mer om planene for Xbox 360 og Kinect. Framover vil vi se støtte for dette inn i fjernsyn, og det å reagere fysisk på tv-sendingene kan dermed få umiddelbar effekt. Aktuelle tv-produsenter skal være Sony og Vizio, melder danske CRN.

Det er ikke klart om dette innebærer at man må ha en Xbox 360-konsoll i tillegg for at Kinect skal kunne brukes. Det antydes at kontroll gjennom bevegelse skal bli en selvstendig opsjon.

Kontroll over tv og pc

Mulighetene dette innebærer er blant annet å delvis erstatte fjernkontrollen til tv-en. Å skru tv-en av er en viktig mulighet, men også ansiktsgjenkjenning som gjør at favorittkanalen til vedkommende starter. Det åpner selvsagt for at kamp om kontrollen over hva som skal ses når hele familien er til stede, faktisk kan bli en kreativ og fysisk krevende seanse.

Denne annonseringen kommer i tillegg til at Microsoft har annonsert planer om en egen versjon av Kinect for pc-er. Kortere kabel og bedre nærgrense kombinert med dedikerte utviklerverktøy (SDK) skal gi flere muligheter både for brukere og for leverandører.

En viral kampanje via blant annet youtube viser hvordan Kinect skal kunne tas i bruk på flere felter enn spill og underholdning. Undervisning, klinisk helsevirksomhet og visuell virtualisering av instrumenter listes som ny bruk.

I strupen på Google

At pc-bransjen er i ferd med å flytte inn i tv-ene har vært en tendens lenge, helt siden brikkegiganten Intel annonserte dette som en satsing for tre år siden. Bare i år har erkekonkurrenten til Microsoft, Google, annonsert sin Google-tv-satsing. Den evige utfordreren Apple skal muligens utvide sin Apple-tv-satsing med et eget tv-apparat.

Det er også planer om at neste generasjon av Xbox skal komme i to versjoner. En tilpassing skal være en enkel folkemodell uten fiksfakserier for nettstrømming. For den seriøse spilleren kommer en avansert oppfølgermodell med sverd og eikeløv: Kraftig, med optisk drev, harddisk og bakoverkompatibilitet. Disse vil annonseres neste høst.

Xbox 360 selger godt, ikke minst takket være Kinect. Denne kontrollen klarte å bli notert i Guinness Rekordbok som tidenes raskest selgende spilltilbehør. De første 60 dagene i salg ble det solgt 133 333 Kinect i snitt per dag.

Microsoft Kinect ble kåret til Årets produkt 2010 av PC World Norge i fjor.

Foto/video