Koss introduserer trådløse hodetelefoner

Koss introduserer trådløse hodetelefoner

Striva-serien kan strømme musikk direkte fra internett.

Koss lanserer to hodetelefoner basert på WiFi-teknologi. Inkludert i pakken er trådløs basestasjon og ordinær ledning med 3,5mm inngang..

Det er to produkter i Striva-serien som nå er annonsert med umiddelbar tilgjengelighet. Dette er det formmessig tradisjonelle hodetelefon-settet Striva Pro i klokkedesign, og øreproppvarianten Striva Tap. Sistnevnte er noe større enn de små in ear-telefonene vi er vant til, for eksempel fra Apple.

WiFi-fordeler

Det er tre store fordeler ved å bruke WiFi-teknologi til å strømme musikk til hodesettene: For det første har WiFi-signaler lengre rekkevidde enn Bluetooth-alternativet, og for det andre kan hodetelefonenen da fungere som frittstående mottakere av internettradio og -musikk. Og sist, men ikke minst, har WiFi større båndbredde enn Bluetooth, og dermed kan musikksignalet sendes med langt høyere kvalitet.

Sistnevnte er en gratistjeneste man registrere på Koss' hjemmesider, og avspillingen kan styres direkte fra hodetelefonene. Striva Tap er berøringssensitiv og styres med trykk, mens Striva Pro har knapper og en styrepinn til å kontrollere både avspilling, sporhopp samt en like/dis-like-funksjon som hjelper med kvaliteten på spillelistene siden.

Aksesspunkt

I tillegg til hodetelefonene lanserer Koss også aksesspunktet Striva Cap. Ved hjelp av en ordinær 3,5mm jack kan musikk fra en iPhone, en Mac eller et stereoanlegg gjøres om til WiFi-signaler som sendes over til et Striva-hodesett. Enkelt og greit.

Det medfølger dessuten en ordinær ledning for begge settene slik at disse kan brukes som kablede hodetelefoner til en vanlig 3,5mm utgang. Og også en USB-ledning slik at programvareoppdatering kan foretas via en datamaskin. Denne ledningen benyttes også til å lade de interne batteriene.

Pris i Norge er ikke kjent enda, men i USA må man regne med 450 dollar for Pro og 500 dollar for Tap-modellene. Grovt regnet er det cirka 2600 og 2900 norske kroner, men da før mva er tillagt. Så regn med rundt 3500 kroner - en ikke ubetydelig sum.

Du kan lese mer om Koss Striva-serien her.

Foto/video