Men LP-platen var ikke død

Men LP-platen var ikke død

Beyoncé knuser alle rekorder.

Apple har lenge prøvd å hode liv i LP-platen. Kunstig lenge, vil kanskje noen si.

Men om du trodde at strømming og single-formatet hadde overtatt totalt for musikkvanene våre, tar du feil.

Artisten Beyoncé overrasket alle med et nytt album som ikke var lansert på forhånd, og presterte å sette ny salgsrekord for det raskest selgende albumet på iTunes.

For ordens skyld: Når Apple snakker om LP-er, er det ikke gode, gamle vinylplater i long-play-format det dreier seg om. iTunes Store selger digitale varer. Men i 2009 introduserte Apple noe de kalte iTunes LP, som er et spesielt format der musikken tilbys i form av interaktive album sammen med for eksempel videoer og artikler om artisten og musikken. Tanken er at kundene skal få tilbake noe av opplevelsen av å få en LP mellom hendene, der coveret kunne være kunstferdig dandert med tekst og bilder.

Tilbake til Beyoncés LP: Innen 24 timer var gått, var over 400.000 album solgt. Og albumet er massivt i seg selv: 14 lydspor og 17 musikkvideoer inneholder det. Prisen er 145 kroner i norske iTunes.

Det spørs om dette er en trend, for det er muligens bare store navn som nettopp Beyoncé som klarer å fange oppmerksomheten til fanskaren og også får dem til å kjøpe et helt album uhørt (i ordets rette forstand). Men dersom det betyr at det fremdeles er liv laga for artister å kunne leve av kunsten sin, så er det lovende.

Du kan kjøpe albumet, som er navngitt etter artisten selv, på iTunes Store for 145 kroner her .

Sjekk ut et artistisk video-overblikk over albumet nedenfor. Via Hypebeast

Les om:

Foto/video