Nytt entusiast-videokamera

Nytt entusiast-videokamera

Canon er på banen med et nytt videokamera for kreative entusiaster, Canon Legria HF G25.

Mange manuelle kontrollmuligheter, elektronisk søker, zoomobjektiv med god vidvinkel og ikke minst muligheter for lydopptak av høy kvalitet er de viktigste egenskapene til det nye videokameraet fra Canon.

Flaggskip

Kameraet er flaggskipet i Canons Legria-serie, som består av videokameraer i både hobby- og entusiast-segmentet.

Fotobransjen og mediene har de siste årene lagt stor vekt på de stadig bedre videomulighetene som digitale stillbildekameraer byr på. Ikke minst semiproffe og proffe speilreflekskameraer er blitt populære alternativer til dedikerte videokameraer, for eksempel i reklame- og tv-bransjen.

Men det tradisjonelle digitale videokameraet har fortsatt noen fordeler som mange synes er viktigere enn stor bildebrikke, spesielt når det gjelder betjening og ergonomi. Samtidig har produsentene av videokameraer fortsatt å jobbe jevnt og trutt for å forbedre de «klassiske» videokameraene.

I tilknytning til CES-messen, som nå er avsluttet, lanserte Canon en ny generasjon av kameraer i sin Legria-serie. Det nye flaggskipet er altså Canon Legria HF G25.

Kameraet er en videreutvikling av Canon Legria HF G10. Canon selv kaller G25 for «et ideelt, rimelig valg for aspirerende videografer som ønsker å utforske sine kreative sider».

Kameraet ligger i prissjiktet på i overkant av 10 000 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Dette er bedre

Canon hevder at den nye bildesensoren i G25, Canon HD CMOS Pro, gir 20 prosent høyere lyssensitivitet enn forgjengeren.

Dette i kombinasjon med et svært lyssterkt objektiv – maks lysstyrke er oppgitt til f/1,8 – skal dette gi bedre muligheter til gode opptak i dårlig lys.

Kameraet byr på gode lagringsmuligheter. Foruten kortplass for to SDXC-minnekort har kameraet 32 GB internt minne. SDXC-kort har en teoretisk maksimal lagringskapasitet på to terabyte.

Elektronisk søker har etter hvert forsvunnet fra mange videokameraer for konsumentmarkedet, men er beholdt på Legria HF G25, sikkert en forutsetning for at videoentusiaster skal være interessert.

I tillegg har kameraet en 8,8-cm (3,5-tommers) lcd-skjerm med oppløsning på 921 000 piksler, altså en lcd-skjerm omtrent som på profesjonelle speilreflekskameraer.

Direkte til nettet

Kameraet byr på intern videobehandling som gjør at man i kameraet kan komprimere videoopptak nok til at de kan overføres direkte til visning på internett.

Optikken er et 10x zoomobjektiv med største vidvinkel tilsvarende 30,4 mm brennvidde, omregnet til 35 mm-filmformat. Ingen supervidvinkel, altså, og det er vel ikke minst på dette punktet at en del videografer synes det er bedre å ta opp video med speilreflekskamera, siden man da har tilgang til optikk med kraftigere vidvinkel.

Men i kombinasjon med Canons velkjente optiske bildestabilisering i kombinasjon med i alt fire stabiliseringsinnstillinger, er det grunn til å tro at mange vil bli fornøyd med den optiske ytelsen. Manuell fokus kan gjøres med en ring rundt objektivet.

Ifølge Canon byr kameraet også på forbedret lydteknologi, blant annet med teknologi for lydscenevalg med optimalisering for musikk og tale samt støyreduksjon.

Canon tilbyr dessuten ekstern trådløs mikrofon som skal kunne ta opp stemmer på 50 meters avstand

Les om:

Foto/video