Oppdater til en smartere Apple TV

Oppdater til en smartere Apple TV

Versjon 5.1 gir deg mer AirPlay, teksting og mulighet for flere iTunes-kontoer.

Lykkelig eier av andre eller tredje generasjon Apple TV? Da har vi gode nyheter til deg!

Alle Apples personlige datamaskiner samt de mobile iOS-enhetene kjører en eller annen form for OS X - Apples eget UNIX-baserte operativsystem. De såkalte iOS-enhetene iPhone, iPad og iPod touch kjører også en OS X-variant bare at denne altså kalles iOS og er spesielt tilpasset disse.

Og så har vi Apple TV - Apples lille hobby som har solgt overraskende godt og som så smått har begynt å røre på seg, parallelt med de stadig pågående ryktene om en ekte tv fra Apple. Den som venter, får se.

Mer AirPlay

I mellomtiden kan vi fortelle at Apple også har oppdatert operativsystemet til andre- og tredjegenerasjons Apple TV til versjon 5.1, med en rekke interessante nyheter.

For det første kan du nå sende lyd fra en Apple TV til AirPlay-kapable høyttalere. Dette kan være seg en annen Apple TV, men mest sannsynlig en liten AirPort Express koblet til et stereoanlegg. Dermed slipper du lyd ut-ledninger fra tv-en til hjemmestereoen. Lyden kan styres fra mediaboksen, og det hele fungerer utmerket.

For det andre er det nå støtte for delte fotostrømmer akkurat som i nylanserte iOS 6. Med andre ord kan du opprette en strøm for bilder av barna og sende disse til bestemors Apple TV, som til og med kan motta meldinger om oppdatert innhold.

Støtte for undertekster

For det tredje er det lagt til tre nye skjermsparere: New Cascade, Shrinking Tiles, og Sliding Panels. Morsomme å leke med, med fine effekter. Setter du innstillingene til tilfeldig, får du en god miks.

For det fjerde er det nå støtte for undertekster. Kjekt for både film og tv-serier, selv om vi fremdeles venter på mer innhold i våre trakter. Men om du har tilgang til en amerikansk iTunes-konto, lover dette godt.

Flere iTunes-kontoer

Og apropos amerikansk iTunes-konto: Med Apple TV 5.1 kan du nå på en enkel måte bytte mellom ulike iTunes-kontoer. Opprinnelig er dette tenkt for å ha en voksen-konto og en barne-konto i samme land, men det fungerer også fint om du har både en norsk og en amerikansk iTunes-konto. De dette gjelder, vet hva det dreier seg om...

Og så er det nå mulig å reorganisere ikonene på hjemskjermen - noe som egentlig får oss til å ønske oss enda mer programinnhold på den lille, sorte boksen. Kanskje noe er på vei?

Bedriftsnettverk

Til slutt nevner vi noen interessante muligheter for bruk av Apple TV i nettverk for bedrifter, skoler eller institusjoner: Ved hjelp av Apple Configurator kan det installeres en konfigurasjonsprofil på en Apple TV for å sette opp trådløse eller kablede bedriftsnettverk. Du kan lese mer om dette her .

Oppdateringen er gratis og skjer via Innstillingsmenyen på din Apple TV (Innstillinger > Generelt > Oppdater programvare). Nettverkstilkobling nødvendig.

Les om:

Foto/video