Send film fra Safari til Apple TV

Send film fra Safari til Apple TV

TIPS: Utvidelse lar deg laste ned og spille av video eksternt.

En Apple TV er et fint medie-nav i hjemmet.

Koblet til en tv kan den ta imot både lyd og video fra en iOS-enhet samt fra en Mac.

Teknologien kalles for AirPlay, og forbindes oftest med muligheten for å strømme lyd og musikk til en høyttaler.

Men det er fullt mulig å sende bilder og video også, og fra nyere iOS-enheter kan til og med hele skjermen speiles over til tv-en. Og har du en ny Mac, kan du gjøre det samme der - en Apple TV av generasjon to eller tre kan gjengi hele skjermen til Mac-en.

Slik speiling gjør det mulig å vise innhold fra en iPhone, iPad eller Mac på storskjermen uten at en app er spesielt tilrettelagt for det, slik YouTube-appen er det i iOS.

Flere tilleggsmoduler

Men du kan faktisk vise innhold fra Safari-nettleseren også på en eldre Mac. Trikset er å installere et par Safari-utvidelser.

ClickToPlugin er et tilvalg for Safari som begynte som en Flash-blokker, men som nå kan overta mye plugin-basert AV-innhold og la Safaris innebygde HTML5-spiller håndtere det. Det betyr mindre stress for prosessoren.

I tillegg finnes modulen Media Center . Denne etablerer kontekstmenyer for HTML5-mediaelementer som gjør at videoer - for eksempel YouTube-klipp - kan lastes ned eller åpnes for avspilling (og eventuell konvertering) i QuickTime-spilleren. Men mer interessant så kan du velge å sende innholdet fra Safari og over til Apple TV-en i samme nettverk takket være AirPlay.

Og Media Center kan også la deg sende video til XBMC eller til AirServer på en Mac eller en Windows-boks - med andre ord kan med sistnevnte en Mac eller en Windows-pc være en media-mottaker som om de var en tv med en Apple TV koblet til. Smart!

Begge disse Safari-tilleggsmoduler er gratis og krever Safari versjon 5. Du kan finne flere utvidelser fra denne nettsiden hos Apple.

Foto/video