Superenkel filmstreaming fra Mac til Apple TV

Superenkel filmstreaming fra Mac til Apple TV

Dette programmet lar deg spille av det meste av videoformater uten å jailbreake.

Det enkle er ofte det beste, som det heter så fint. Og det finnes et superenkelt verktøy for å sende film fra din Mac til din tv via en Apple TV.

Apples mediasenter Apple TV fungerer utmerket, og da spesielt med innhold man enten har kjøpt fra Apples iTunes Store, eller også lokalt innhold man har importert til iTunes på Mac-en.

Det sistnevnte er ikke nødvendigvis så vanskelig, men det kan ta tid. Dersom du har en film-fil som er i et format som iTunes ikke leser, må filen først transkodes. Det kan være tidkrevende, men ikke minst også veldig prosessorintensivt, med den konsekvens at du ikke får brukt maskinen til så mye annet i mellomtiden.

Re-koding på direkten

Det finnes noen løsninger for å strømme multimediafiler til en AppleTV (eller iPad for den saks skyld) fra en Mac. Men det mest elegante og ikke minst enkleste vi har kommet over er Beamer.

Beamer åpner et lite vindu som du enkelt drar og slipper en videofil nedi - og den vil spille den av på en Apple TV i samme nettverk. Beamer leser en uhorvelig mengde med filformater, og all nødvendig re-koding skjer på direkten.

Blant formatene som er støttet er AVI, MOV, MKV, MP4, WMV og FLV.

I tillegg kan du selvfølgelig lage tomme videofiler som kun har lydspor dersom du ønsker å sende kun audio til tv-en. Dette kan gjøres for eksempel via gode, gamle QuickTime Player 7 med Pro-lisens.

På samme måte kan man også lage lysbildefremvisninger av en serie med enkle bildefiler, med eller uten lydspor.

Enkelt i bruk

Brukergrensesnittet er enkelt, på grensen til det spartanske. Under avspilling er det kun en spill/pause-knapp samt tidsvisning. Vi håper på litt videreutvikling her. Men fjernkontrollen som medfølger Apple TV-en virker fint.

Du skal vite at store og lange videofiler, som for eksempel Full HD-spillefilmer, kan ta noe tid å klargjøre. Dette vil avhenge av kraften i din Mac, og den vil kunne spinne opp viftene dersom behovet oppstår.

Beamer koster for tiden kun 7 euro - en drøy 50-lapp omregnet. Full pris er ikke kjent. En demoversjon kan lastes ned for å teste programmet i 15 minutter om gangen, for eksempel dersom du er avhengig av å se om dine undertekstfiler fungerer under strømmingen.

Du kan lese mer om, samt laste ned og eventuelt kjøpe, Beamer for OS X her. Krever en nyere Mac (2007 og senere) med OS X 10.6 eller senere (Snow Leopard eller Lion) og en 2. eller 3. generasjons Apple TV.

Les om:

Foto/video