- Teknologi ingen mannegreie

- Teknologi ingen mannegreie

- Det er flere kvinner med digitalkamera i vesken enn menn med digitalkamera i lommen.

- Kvinner fotograferer veldig mye, fastslår Panasonics nordensjef Andrea Gisle Joosen. Hun går nå til frontalangrep på myten om at digitalfoto og annen teknologi er "en mannegreie".

Det var under presselanseringen av høstens nye digitalkameraer, videokameraer og flatskjermer at sjefen for Panasonic i Norden tok for seg mytene om kvinner og teknologi - og avviste dem. Hun tok utgangspunkt i en undersøkelse om kvinners syn på teknologi, med fokus på digitalkameraer.

-Kvinner fotograferer veldig mye, fastslo Andrea Gisle Joosen. Først og fremst bruker kvinnene digitalkamera til å dokumentere det sosiale livet de er en del av. Svært mange deler sine minner med slekt, venner og kjente via e-post og internett-tjenester som Facebook.

- Ikke et mannlig produkt

Og kvinnene har stor selvtillit som digitalfotografer. De synes selv at det er de som tar de beste bildene. - Kamera er på ingen måte et mannlig produkt, fastslo Panasonics nordensjef.

Andrea Gisle Joosen har vært sjef for Panasonic i Norden siden 2006. Hun kom fra stillingen som nordisk direktør for undertøysvirksomheten Chantelle. Tidligere har hun vært nordisk direktør for Twentieth Century Fox Home Entertainment og nordisk markedssjef for Johnson & Johnsons Consumer Products.

Les også: Bra bilder, stilig kamera

Under Oslo-besøket kritiserte hun sin egen bransje for å være altfor teknisk fiksert i sin kommunikasjon. - Resultatet er at den snakker altfor mye til seg selv, sa hun.

Lumix DMC-FX55 er blant de nye kameraene Panasonic nå lanserer.

Det er gjengs oppfatning at menn vet mer om teknologi enn kvinner. Men selv om de er flinkere enn kvinnene til å lære seg endel forkortelser og tekniske faguttrykk, betyr ikke det at de vet så mye mer om teknologi enn kvinner gjør. Spør du en hvilken som helst mann på gata, viser det seg fort at mange ikke kan så mye om teknikken bak begrepene, fastslo Andrea Gisle Joosen.

- Faktisk er det vanskeligere å programmere en mikrobølgeovn enn å få en ny tv til å fungere, hevdet hun.

Vil endre kommunikasjonen

For Panasonic vil nordensjefens tanker om kvinner og teknologi føre til visse endringer i markedsføringen. - Jeg vil endre vår kommunikasjon i retning av å si mer om hva man kan bruke produktene til, ikke bare snakke om teknikken som de er basert på, sa Andrea Gisle Joosen.

Les om:

Foto/video