TEST: BTH-002 Stereo Headset - Trådløs lyd på farta

TEST: BTH-002 Stereo Headset - Trådløs lyd på farta

Hodetelefoner med Bluetooth gjør det enklere å lytte til musikk fra mobilen.

Dagens mobiltelefoner er utstyrt med både kamera, videospiller og mp3-spiller. De litt mer avanserte har til og med mulighet for å spille musikk direkte fra nettet.

De fleste nyere musikkmobiler har byttet ut tungvinte proprietære løsninger for tilkobling av hodetelefoner eller øreplugger med vanlig minijack. Fortsatt er det imidlertid sånn at det enkleste er å sløyfe hele ledningen.

Vi har testet Bluetooth stereohodetelefonene BTH-002, levert av norske TT Micro. Dette er noe så enkelt som hodetelefoner uten ledning. Dermed trenger du ikke lenger å fikle med ledninger og plugger når du skal høre på musikk, og de som fortsatt sitter med en telefon med tungvint, proprietær plugg kan endelig bytte til bedre hodetelefoner.

Raskt gjort

Settet kobles enkelt til mobilen ved å holde knappen på hodetelefonen inne i cirka 10 sekunder, så er det bare å pare det med mobilen

BTH-002 er et åpent sett, og har altså ikke klokker som stenger lyd ute eller inne. Dermed egner de seg ikke like godt i et bråkete bymiljø som på for eksempel bussen eller toget. Designen er svært minimalistisk og stilig, og settet er behagelig å ha på.

Etter litt fikling med equalizer-funksjonen på vår SonyEricsson W995 ble lyden slik vi liker den, og settet taklet alle de forskjellige sjangerne vi har testet det med, fra beinhard metall til roligere 60-talls musikk. Lydkvaliteten er omtrent på nivå med ledningsbaserte sett til et par hundrelapper mindre, men det er verdt den ekstra kostnaden for å slippe ledningen.

BTH-002 er også utstyrt med en liten mikrofon som er skjult på høyre klokke. Til tross for avstanden til munnen er lyden god i begge retninger ved vanlige telefonsamtaler. Det er mulig å justere lyd, samt skifte musikkspor direkte på hodetelefonene. Batteritiden er oppgitt til åtte timer med musikk eller 11 timer tale.

Konklusjon

Ledninger er noe herk. Desto færre ledninger, desto bedre. Slik sett er BTH-002 er svært hendig løsning. Lydkvaliteten er god. Settet ser meget bra ut, og komforten er god. Vi har ikke noe problem med å forsvare den ekstra prisen sett opp mot et tilsvarende sett med ledning.

Foto/video