TEST: Creative Fatal1ty Professional Series Gaming Headset MK II - Friske hodetelefoner med retrodesign

TEST: Creative Fatal1ty Professional Series Gaming Headset MK II - Friske hodetelefoner med retrodesign

Bak et håpløst langt navn skjuler det seg et hodesett med tøff design og heftig lydbilde.

Vi har testet mange hodetelefonsett i forskjellige sjangere her i PC World, men får har vel hatt er så langt og knotete navn som Creatives Fatal1ty Professional Series Gaming Headset MK II. Derfor velger vi fra nå å kalle det Fatal1ty MKII, det får holde.

Creative inngikk for noen år siden et samarbeid med den profesjonelle spilleren Johnathan Wendel, bedre kjent som Fatal1ty. Det har resultert i en rekke spillrelaterte produkter. Han samarbeider også med andre utstyrsprodusenter, og du kan få alt fra kabinetter og lydkort til minnemoduler og strømforsyninger med Fatal1ty-logoen stemplet på. I Creatives tilfelle er det i all hovedsak snakk om hodetelefoner og lydkort.

Fatal1ty MKII er et spillhodesett med avtakbar mikrofon, noe som gjør at du for så vidt også kan bruke det borte fra pc-en uten å se helt noldus ut. Det ser tross alt litt underlig ut å gå rundt med en mikrofon stikkende ut som en antenne på hodetelefonene.

Designen er herlig retroinspirert, samtidig som den er moderne, tøff og frisk. Klokkene er i sort med røde detaljer og en Fatal1ty-logo i sølv. Fatal1ty MKII har klokker som legger seg rundt ørene, og som dermed stenger ute en god porsjon støy. Klokkene er myke og behagelige å ha på, men kunstskinnet kan nok gjøre at de blir litt klamme hvis du sitter og spiller en hel kveld. Bøylen kan virke litt spinkel, men byggekvaliteten virker god og settet solid.

Et sett som fungerer bra til spill trenger ikke nødvendigvis å være like godt egnet til musikk. Vi har testet sett som er en drøm å bruke til spilling, men som feiler brutalt når det gjelder å spille musikk. Fatal1ty MKII legger seg litt midt i. Til spill er Fatal1ty MKII svært godt egnet. Bassen fra eksplosjoner nærmest rister i hodet og lydbildet ellers føles definert og rent. Til musikk kan det tidvis føles litt tamt. Det er bra med bass, men lyden ellers kan virke litt hul og platt. Fatal1ty MKII fungerer likevel kurant også til slik bruk.

Den avtakbare mikrofonen er justerbar i det du skulle kunne ønske av retninger. Mikrofonen gir kurant lydkvalitet ved opptak, men lyden kan virke litt bløt og tung. Det kan være en fordel å stille inn-nivået relativt høyt for å få god effekt fra mikrofonen.

Konklusjon

Vi har testet to Fatal1ty-sett fra Creative tidligere, og ingen av dem overbeviste. Denne gangen står det imidlertid langt bedre til. Komforten er svært god, designen er retroinspirert og barsk og ikke minst er lydkvaliteten i spill svært god. Settet er ikke beregnet for musikk, og det merkes med litt dump lyd, men med litt godvilje fungerer settet kurant også til det.

Foto/video