TEST: Creative Inspire T3130 - Imponerende lyd

TEST: Creative Inspire T3130 - Imponerende lyd

Vi forventer ikke å la oss imponere av et høyttalersett til tre-fire hundrelapper. Men dette er rett og slett bra!

Creative Inspire T3130 er et 2.1 høyttalersett, det vil si stereohøyttalere pluss separat subwoofer. Prisen er minimalistisk. De billigste nettbutikkene selger det for rett over 300 kroner pluss frakt. Erfaringsmessig er det sjelden noe behagelig å høre på musikk med så billige høyttalere. Anstrengt og forvrengt lyd, bokslyd og manglende mellomtone går igjen.

2.1-sett er en smart konstruksjon når man skal ha mye lyd for pengene. Det skal godt gjøres å lage to rimelige bordhøyttalere som gir i nærheten så mye trøkk. Men 2.1-settene preges ofte av at sub-en enten gir så mye trøkk at den overdøver resten eller at den ikke går lavt nok i frekvensomfang.

Creative Inspire T3130 er i så måte en gledelig overraskelse. Høyttalersettet gir et velbalansert lydbilde. Den 2,2 kilo tunge sub-en er ikke spesielt stor, men gir både mer og bedre bass enn vi kunne drømt om til en slik pris. Den har høyttalerelement i bunnen, som peker ned i gulvet, samt bassport i front. På baksiden finnes den vante knappen for å justere bassnivået, samt hoved-av/på-bryteren. I tillegg er det en separat ledningsbasert volumkontroll med av/på-bryter og strømindikator. Det finnes kun én linjeinngang.

De magnetisk skjermede satellittene veier bare 300 gram. De ser helt greie ut. De er ikke tilpasset for veggmontering, og har fast integrert fot. Nettet i front er nokså gjennomsiktig, slik at høyttalerelementet synes godt gjennom. Både mellomtone og diskant låter meget bra, prisen tatt i betraktning. Creative har utviklet noe de kaller for Creative Imaging Focusing Plate (IFP) på frontbaffelen til satellittene. Hensikten med IFP er å gi større fokus, samtidig som tonenes nøyaktighet bevares. Noe har Creative gjort riktig. Vi har i det siste hatt mange iPod-anlegg inne til test, og det er ingen tvil om at dette høyttalersettet spiller filla av mange av iPod-anleggene til over tusenlappen.

Konklusjon

Ønsker du et billig lydanlegg til pc-en, mp3-spilleren eller spillkonsollen er Creative Inspire et godt kjøp. Prisen på 468 kroner er et snitt av prisen hos fem nettbutikker inkludert frakt. Veiledende pris er 499 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: Creative Inspire S2 Wireless - Trådløs lyd til pc og mobil

 

Foto/video