TEST: Logitech Ultimate Ears 400vi - Stillhet og godlyd i ett

TEST: Logitech Ultimate Ears 400vi - Stillhet og godlyd i ett

Togturene blir behagelige med øretelefoner som sperrer ute støy samtidig som de låter bra.

Ultimate Ears er egentlig to forskjellige ting. Selskapet startet så smått med å lage spesialtilpassede øretelefoner til scenebruk, som i dag brukes av mange av de mest kjente artistene verden rundt. Så ble de kjøpt opp av Logitech.

Scene-proppene lager de fortsatt, samtidig som det har blitt lansert en serie øretelefoner til litt mer spiselige priser for folk flest. Mens de spesialstøpte Ultimate Ears-proppene koster fra noen tusenlapper og oppover, får du Logitechs Ultimate Ears fra rundt 200 kroner for enkleste modell, til 2 000 for den mest avanserte.

Vi har testet en av de litt mer avanserte modellene, Ultimate Ears (UE) 400vi, som koster rundt 600 kroner. Ved siden av selve øretelefonene får du et lite etui og en håndfull silikon- og skumpropper i forskjellige størrelser, slik at UE 400vi passer ørene dine best mulig. Vi valgte å bruke UE 400vi med standardproppene, som passet godt i øret. Proppene gir relativt god støydemping, og med UE 400vi plassert i ørene blir støydempingen på vår daglige togtur nesten like god som med våre aktivt støydempende Sennheiser-hodetelefoner. Det er ikke dumt, med tanke på at prisen er omtrent en fjerdedel. Lyden ellers er imidlertid ikke helt på høyde med de store hodetelefonene, men sett opp mot prisen og produkttypen er det bra.

Med pluggene godt plassert i ørene trenger du ikke å skru lyden like høyt når du lytter til musikk, noe som er en klar fordel om du ønsker å ta vare på hørselen din. Det er også fint for de som eventuelt måtte sitte i samme togkupe eller rundt deg på bussen, som slipper å bli plaget med det du lytter til. Selv med lyden på et relativt lavt nivå får du dugelig med bass og klar og definert diskant og mellomtone. UE 400vi takler de fleste musikksjangere godt, og er i stand til å levere basstung hip hop vel så bra som roligere musikk. Bassen er ikke nok til å slå inn trommehinnene dine, men oppleves som ren, definert og kraftig nok.

Ultimate Ears 400vi har håndfrifunksjon, med svarknapp på en liten fjernkontroll på ledningen til høyre plugg. Her kan du også justere volum, pause musikken eller skifte lydspor. Det fungerer fint på iPhone og iPod. På vår Android-telefon fikk vi ikke volumfunksjonen til å fungere, men de andre knappene fungerte som de skulle. Ledningen er flat og floker seg sjelden, men kan gi litt støy når du er i bevegelse. Det er for så vidt noe som gjelder de aller fleste slike øretelefoner.

Konklusjon

Vi har i all hovedsak brukt Logitech Ultimate Ears 400vi på toget eller på vei til og fra togstasjonen, og da koblet til enten den bærbare pc-en eller til mobiletelefonen med Spotify. Til film og tv-serier på den bærbare gjør de en god jobb, med tydelig dialog og ellers god lydkvalitet, men det er til musikk det egner seg aller best.

Vi har lyttet til et vell av forskjellige sjangere, og UE 400vi takler det meste uten problemer. Bassen er definert og klar, uten å bli utvasket og rumlete, mens mellomtonen og diskanten virker godt balansert. Håndfrifunksjonen er en grei bonus. At UE 400vi effektivt sperrer ute mye støy er heller ikke å forakte. Er du ute etter behagelige øretelefoner som låter bra er Ultimate Ears 400vi et trygt valg.

Foto/video