TEST: Sony Ericcson W995 - Avansert Walkman

TEST: Sony Ericcson W995 - Avansert Walkman

Den nye toppmodellen W995 er fullstappet med funksjoner, har aktiv støydemping og kommer med 60 filmer på kjøpet.

W995 er en mobiltelefon i Sony Ericssons Walkman-serie, det vil si mobiltelefoner først og fremst beregnet på multimedia og underholdning. Og denne telefonen har det meste man forventer av en underholdningsmobil, og litt til.

Film på kjøpet
W995 er den første telefonen som leveres med den nye tjenesten PlayNow Arena with Movies. Dette er en tjeneste som gir brukeren tilgang til 60 filmer i løpet av ett år, uten ekstra kostnad. Man har riktignok bare mulighet til å velge mellom ca. 15 filmer til enhver tid, hvor fire til fem titler byttes ut hver måned. Når filmen er lastet ned til telefonen kan man se den så mange ganger man vil – men i maks 90 dager.

W995 gjør en utmerket jobb som musikkspiller. Programvaren for å spille av musikk er oversiktlig og enkel å bruke, og egne avspillingsknapper på høyre side av telefonen gjør det raskt å skifte sang eller justere lydvolumet. Disse knappene lyser for øvrig opp i oransje når du spiller musikk. Ganske stilig, og ikke minst praktisk når det er mørkt.

Telefonen fungerer også greit til å se film på, takket være en god skjerm. Men selv om skjermen er stor i forhold til mange andre Sony Ericsson-telefoner er den nok fortsatt litt liten til å se film på – spesielt ettersom den ikke er i bredformat. Dermed får du svart stripe oppe og nede.

På baksiden av telefonen er det en liten bøyle som kan felles ut og enten fungere som bordstativ eller som feste hvis du vil henge telefonen i snor rundt halsen.

Sony Ericsson har for første gang valgt å inkludere en standard 3,5-millimeters minijack-kontakt til hodetelefoner øverst på telefonen. Praktisk! De medfølgende øreproppene plugges imidlertid inn via den proprietære ladekontakten. Øreproppene er av typen som dyttes inn i øret, og lydkvaliteten var god. Litt spesielt er at øreproppene er utstyrt med aktiv støydemping, som fjerner bakgrunnsstøy.

Avansert telefon
Dette er en avansert telefon med mye utstyr. Telefonen har en 2,6-tommers skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter. Bildekvaliteten er meget bra, og skjermen fungerer forholdsvis godt i sollys. En sensor i telefonen gjør at bildet endrer seg fra portrett- til landskapsmodus når du legger telefonen på siden, men bare i enkelte applikasjoner – som for eksempel musikkavspilling, bildefremvisning og filmavspilling.

Telefonen støtter alle aktuelle nettverksstandarder, også Turbo 3G (HSPA) på opptil 3,6 Mbps. Det er i tillegg støtte for Wi-Fi, og selvfølgelig Bluetooth. Det er innebygget GPS, og både Google Maps og navigasjonsprogramvare fra Wayfinder følger med.

Rett under skjermen er det et rundt navigasjonshjul med en valgknapp i midten. På hver side er det fire små knapper som brukes til å velge i menyer eller få tilgang til snarveier, i tillegg til de vanlige knappene for å starte en samtale eller «legge på røret». Et numerisk tastatur kan skyves frem fra undersiden.

Men er vi imponert? Les om ansiktsgjenkjenning, samt vår konklusjon på neste side.

Foto/video