TEST: WD TV Live Hub - Godbit til tv-benken

TEST: WD TV Live Hub - Godbit til tv-benken

WD TV Live Hub stiller med 1 terabyte intern harddisk og bedre brukervennlighet enn mange av konkurrentene.

WD TV Live Hub er andre generasjon mediespiller fra Western Digital. Deres WD TV Live-serie kom for et par år siden og har solgt meget godt – Western Digital kunne den gang stille med kurant funksjonalitet og formatkompatibilitet i en enhet som kostet under tusenlappen.

Med WD TV Live Hub er det gjort store endringer i programvarens funksjonalitet. Også brukergrensesnittet er endret. En viktig forskjell er videre at man har fått en integrert harddisk, i tillegg til at det er mulig å koble til eksterne harddisker via usb. Mediefiler kan spilles av via nettverket, samt at man har støtte for enkelte nettjenester. Usb-port kan også benyttes for å koble til tastatur.

Foreløpig er enheten kun tilgjengelig med 1 terabyte harddisk. Man kan merke seg at lagringsplassen her også kan benyttes ellers i nettverket – det vil si, mediespilleren vil også fungere som en NAS/nettverksdisk der du kan lagre forskjellige typer data. Man kan også velge å synkronisere kataloger på nettverket, på en pc eller nettverksdisk/server, med kataloger på mediespilleren.

LES OGSÅ:

Western Digital overtar Hitachi

Av tilkoblinger finner man usb bak og i front, samt kablet nettverk. Ønsker man trådløst nettverk har Western Digital en liste over usb-dongler som skal fungere. For bildetilkobling er nok HDMI det mest aktuelle for de fleste, men det tilbys analog RGB-tilkobling i tillegg, samt analog stereolyd ut og digital lyd via koaks og optisk.

I tillegg til styring via fjernkontrollen er det også mulig å styre enheten fra mobiltelefon, nettbrett o.l. Dette gjøres via et webgrensesnitt og kommunikasjonen går via nettverket - enheten du styrer med må altså være tilkoblet samme nettverk.

I likhet med blant annet mediespillere fra Popcorn Hour og Qnap benytter Western Digital brikkesett fra selskapet Sigma (Sigma 8654AD).

LES OGSÅ:

TEST: Popcorn Hour C-200 - Allsidig for de kravstore

Brukeropplevelse

Brukergrensesnittet blir på flere måter en av de sterke sidene til enheten. Sett i forhold til en del andre aktører i dette markedet har Western Digital gjort en god jobb på mange områder. Likevel kan det raskt bli noe uoversiktlig og tungvint, og da spesielt for de med store musikksamlinger. Ofte kan det være like greit å bla i filstrukturen i stedet for de indekserte filene.

Når det gjelder nettjenester er ytelsen kurant. Youtube-støtten er meget god. Skal man gjøre en del søk er det imidlertid greit å ha et trådløst tastatur koblet til enheten. Videre har man blant annet støtte for tjenester som Flickr, Pandora (nettradio), Facebook og en del andre ting.

I USA gir den også støtte for Netflix og Blockbuster On Demand. Firefly er en videotjeneste som er støttet, og hvor man kan finne en del «nett-tv-programmer» via et kurant grensesnitt. I enkelte markeder har enheten støtte for tjenester som kan minne om Wimp og Spotify – vi kan jo håpe at det kom flere mediespillere av denne typen med disse tjenestene, som her til lands og i enkelte andre europeiske land er det mest aktuelle.

Fjernkontrollen virker litt billig og enkel, men den gjør for så vidt jobben. Rekkevidde og vinkel er ok. Det er vanskelig å se merkingen på fjernkontrollen i litt dårlig belysning.

Formatstøtten er på det jevne god. Det mest brukte og litt til er støttet - dette inkluderer x264 MKV i 1080P og Blu-ray-rip i for eksempel BD-ISO-format. Menyer er her nødvendigvis ikke støttet, men det er noe som gjelder svært mange av mediespillerne på markedet i dette segmentet.

Bilde- og lydkvalitet har vi ikke noe å utsette på.

Les om:

Foto/video