Trykkfølsomt kamera med stor skjerm

Trykkfølsomt kamera med stor skjerm

HP lanserer en rekke nyekameraer, blant annet et med det de hevder er den største trykkfølsomme skjermen av sitt slag.

Photosmart R937 er ifølge HP utstyrt med den største trykkfølsomme skjermen i et digitalkamera så langt. Skjermen er hele 3,6 tommer stor.

LES OGSÅ: Digitalt vårslipp fra Panasonic

Den store skjermen skal gjøre det enkelt å redigere og organisere bilder rett i kameraet. Det nye kameraet støtter også Vista-kompatibel bilde-tagging og et virtuelt tastatur for å skrive notater i sammenheng med bildene.

Kameraet er utstyrt med en bildbrikke på åtte megapiksler, tre ganger optisk zomm og en ”slankefunksjon” som gjør det mulig å slanke folk i bildet med rundt fem kilo. En perfekt løsning for de som trenger en liten oppmuntring i hverdagen.

Selskapet lanserte i samme slengen åtte andre kameraer. Blant annet Photosmart Mz67, som er utstyrt med en bildebrikke på åtte megapiksler og hele seks ganger optisk zoom, noe som er omtrent det dobbelte av normalen for kompaktkameraer.

HP kommer også med alternativer for de fargeglade. R742 er et relativt enkelt kompaktkamera som leveres i en rekke forskjellige farger, blant annet sort, blå og sølv. Kameraet er utstyrt med bildebrikke på syv megapiksler og tre ganger optisk zoom.

Photosmart E337 er et tynt lettvektskamera med fem megapiksler og fem ganger digital zoom, altså et svært enkelt kamera etter dagens standarder. Lagring skjer enten ved hjelp av det innebygde minnet på 16 megabyte, eller ved hjelp av vanlige Secure Digital-kort. Anbefalt pris for dette enkle kameraet er satt til 80 dollar i USA, noe som burde gi en pris på godt under 1 000 kroner i Norge.

De nye kameraene kommer i salg i løpet av august.

Les mer om de nye kameraene hos HP.

LES OGSÅ: Direkte brenning fra HD-kamera

Foto/video