- Verdens dyreste digitalkamera

- Verdens dyreste digitalkamera

Leica har auksjonert bort den første serieproduserte utgaven av Leica M8. Hva ble prisen for det Leica tror kan være verdens dyreste digitalkamera?

24 000 euro eller over 191 000 kroner ble budet som sikret at en russisk Leica-samler nå kan innlemme verdens første serieproduserte Leica M8 i samlingen sin.

Den norske Leica-importøren Interfoto/Leif Farnes mener at dette sannsynligvis er det høyeste beløpet som noen gang er gitt for et digitalkamera, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Leica V-Lux 1 - altfor bra?

Det stemmer nok ikke helt, for det finnes digitalkameraer som har høyere veiledende pris enn det som ble auksjonsprisen på Leica-kameraet.

En kvart million

For eksempel står Hasselblad H3D-39 oppført med en listepris på 253 980 kroner inklusive mva. på Interfotos egne websider.

Dessuten har tidligere auksjoner ført til betydelig høyere priser på kameraer. Men da snakker vi om historiske kameraer fra lenge før vår digitale tidsalder.

LES OGSÅ: Sju gratis fotoprogrammer

Verdens dyreste er angivelig et Daguerreotype-kamera fra 1839 som oppnådde en auksjonspris på 4,4 millioner kroner i fjor, mens det dyreste Leica-kameraet som har vært på auksjon, var en 1923-modell som endte på 2,6 millioner kroner, ifølge DinSide.

Reportere uten grenser

Noe dyrere digitalt rammesøkerkamera enn Leica M8-modellen som nylig ble solgt på den 13. Westlicht Photographic Auction, er imidlertid ikke kjent. Leica Camera AG i Tyskland vil donere auksjonsbeløpet til pressefrihetsorganisasjonen Reportere uten grenser (Reporters sans frontièrs - RFS). Sjekken blir overlevert under fotofestivalen i Arles i Frankrike i begynnelsen av juli.

Det auksjonerte M8-kameraet ble produsert i 2006. Kameraet her som nytt. Det har ikke vært brukt og har ingen tegn til slitasje. Leicas direktør vil autentifisere at dette er det aller første digitale rammesøkerkameraet fra Leica.

Reportere uten grenser ble forøvrig etablert i 1985 og slår alarm hver gang det dukker opp nye hendelser som viser at pressefriheten ikke blir respektert verden rundt.

Les om:

Foto/video