Video-storhet sliter

Video-storhet sliter

Avid, en sentral aktør innen profesjonell video, sliter og har begynt å selge ut deler av virksomheten.

Amerikanske Avid, mest kjent for sine profesjonelle videoredigeringsløsninger for video-, tv- og filmbransjen, melder om nedgang i omsetningen og negativt resultat i tredje kvartal.

Etter oppkjøpet av Pinnacle Systems i 2005 står selskapet også sentralt innenfor videoløsningen i forbrukermarkedet.

Omstrukturering

I tilknytning til kunngjøringen om de siste kvartalstallene melder Avid i en pressemelding at «Avid gjennomgår en omstruktureringsprosess for å fokusere på sin kjernevirksomhet».

Kombinasjonen er velkjent for firmaer som sliter i motbakke, noe det riktignok er mange som gjør nå. Men allerede i fjor ble det stilt spørsmål om Avids fiansielle styrke.

I pressemeldingen som selskapet nå har sendt ut, heter det at omstrukturerings-prosessen innebærer «forandringer og reduksjoner i personalstyrken for å tilpasse seg disse forandringene».

Ut med Pinnacle PCTV

Avid er i utgangspunktet et programvareselskap, men leverer også en del løsninger som inneholder forskjellige former for maskinvare, ikke minst maskinvare-støttet videokonvertering.

Nå vil selskapet styrke programvareprofilen og har derfor inngått avtale med Hauppauge Digital Inc. om at Hauppauge overtar Pinnacle PCTV-produktene fra Avid.

Dette er en kombinert maskinvare/programvare-løsning for å se tv-sendinger på pc og inngår i Avids forbrukerrelaterte produkter under Pinnacle-navnet. Det er ventet at Hauppauge vil forsette utviklingen av Pinnacle PCTV-produktene.

Tap

Avid har totalt rundt 2 700 ansatte og en årlig omsetning på vel 900 millioner dollar.

I tredje kvartal i år sank omsetningen til 217,1 millioner dollar fra 226,8 millioner dollar i samme periode året før. Resultatet ble et tap på 66,4 millioner dollar, mot et tap på 5,9 millioner dollar i tredje kvartal 2007.

Spørsmålene om selskapets finansielle styrke ble reist allerede i fjor høst, da det ble kjent at Avid hadde besluttet å la være stille ut på NAB-messen (National Association of Broadcasters) i Las Vegas våren 2008. Meldingene om redusert omsetning og kommende oppsigelser bidrar nå til ytterligere fokus på Avids finansielle situasjon og markedsposisjon.

Les om:

Foto/video