Interoute tenker strategi i skyen

Interoute tenker strategi i skyen

Interoute har kjøpt Visual Conference Group for å satse sterkere på videokonferanser og telepresence.

Kjøpet innebærer at Interoute kan tilby HD-videokonferanser og telepresence-tjenester til bedrifter.

Strategisk kjøp

Visual Conference Group har lang erfaring med å levere videokonferanser til bedrifter i over femti land. Dette kan Interoute nå nyte godt av.

- HD-videokonferansetjenester er en meget spennende tilvekst til vår portfølje, sier Interoutes Nordensjef Joacim Hillervik i en pressemelding.

Selskapet kundeporteflølje består blant annet av BMW, Google, Eurosport, Ford, Nintendo og Varner. De vil nå kunne nyte godt av oppkjøpet.

- Oppkjøpet av Visual Conference Group støtter vår løpende strategi med å gjøre flere tjenester tilgjengelig i vår tjenestesky, sier Nordensjef Joacim Hillervik i Interoute.

Veiskille

Interoutes strategi er å skape en tjeneste som kan styre alle bedrifters infrastruktur levert fra en sikker nettverksplattform. Når Visual Conference Groups tjenester blir lagt til Interoutes Unified Communication-portefølje, vil det bli mulig for bedrifter å kjøpe dem som en Video-as-a-service-modell.

Patrik Christiansen, administrerende direktør i Visual Conference Group, mener kjøpet er strategisk riktig.

- I dag er vi ved et veiskille når det gjelder bruken av videokonferanser, og vi ser at denne typen visuell kommunikasjon blir stadig mer aktuell når bedrifter ser på mulighetene til å forbedre kommunikasjonen, foreta raskere beslutninger, redusere reisekostnader og redusere co2-utslippene.

Riktig strategi

Christiansen er er glad for at oppkjøpet vil gi mulighet for ekpansjon av tjenestene.

- Nå som telepresence går inn i en fase der tjenesten i stadig større grad blir adoptert av vanlige forbrukergrupper, er det riktig av oss å forsterke ekspansjonen av våre tjenester over hele Europa, sier han.

- Fusjonen med Interoute er perfekt fordi våre videokonferansetjenester sammen med Interoutes nettverk, størrelse og kompetanse vil gi brukerne høykvalitets tjenester over hele Europa, avslutter han.

Les om: