TEST: Sony MDR-V55 - DJ-inspirert lyd på farten

TEST: Sony MDR-V55 - DJ-inspirert lyd på farten

Sony MDR-V55 minner om DJ-utstyr, men egner seg best i roligere omgivelser.

Med tøff, DJ-inspirert design og pris på rundt 600 kroner vil nok Sony MDR-V55 kunne friste mange til oppgradere til noe litt tøffere og bedre enn for eksempel Koss PortaPro – som fortsatt holder stand som en av de mest populære hodetelefonene.

Sony har lang erfaring med alskens lydprodukter, hodetelefoner inkludert. Det merkes raskt når man første gang plasserer hodetelefonene på ørene – MDR-V55 er nemlig av typen som ligger utenpå ørene. Kvalitetsfølelsen er god og det meste virker gjennomtenkt. Blant annet er det lett å klappe sammen MDR-V55 for transport. Sony har også valgt å utstyre hodetelefonen med flat ledning som ikke så lett blir krøllete og vanskelig å ha med å gjøre.

Vår testmodell var kritthvitt, fra minijack-pluggen til toppen av hodebøylen. For dem som synes det blir litt vel mye, er det også mulig å få MDR-V55 i sort med enten røde, blå eller hvite detaljer. Komforten er jevnt over god, med myke puter som hviler på ørene. Bøylen er en anelse stram, slik at vi med briller på merket litt ubehag ved bruk over tid. Sett opp mot andre hodetelefoner og hodesett med klokker som hviler direkte på ørene er Sony MDR-V55 likevel noen av de mest behagelige vi har testet.

Vi ble positivt overrasket av lydkvaliteten MDR-V55 leverte. Lyden virker jevnt over godt balansert, med klar diskant og relativt kraftig bass. Bassen slet litt med å henge med da vi spilte den mest basstunge hip-hop-en i våre lydtester på høyt volum. Mellomtonen er også godkjent, men vi kunne ønsket noe mer klarhet for å få frem detaljer i roligere musikk.

Konklusjon

Design og pris tatt i betraktning tror vi Sony med MDR-V55 ønsker å gå etter den samme kundegruppen som for eksempel Skull Candy og WESC jakter på. Her er utseende vel så viktig som lydekvaliteten.

Heldigvis har Sony fordelen av at de har lang erfaring med lydprodukter, og med MDR-V55 har de klart å lage noe som både ser tøft ut og som låter bra. Her kan du trygt sette på både rolige instrumentale låter og basstung hip-hop uten å bli skuffet. I sin prisklasse fremstår Sony MDR-V55 som et godt valg.

Høyttalere Og Hodetelefoner