IKT-Norge satser under Arendalsuka

IKT-ENGASJEMENT: Roger Schjerva i IKT-Norge mener at det i forkant av kommunevalget er viktig å rette oppmerksomheten mot innovativ digitalisering. Interesseorganisasjonen holder derfor hele seks arrangementer under den årlige Arendalsuka. (Pressefoto: IKT-Norge) 

IKT-Norge viser bredde under Arendalsuka

Det er snart duket for politiske diskusjoner under Arendalsuka. IKT-Norge står for hele seks av arrangementene på programmet.  
 

Hvert år samles nasjonale aktører innenfor politikk, samfunn- og næringsliv til Arendalsuka. I år står IKT-Norge bak seks av arrangementene, og skal blant annet holde en valgdebatt om it-rollen i samfunnet, og et helseseminar med helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

–Vi gleder oss til å vise bredden i den norske ikt-næringens engasjement, sier IKT-Norges Arendalsukeansvarlig, Roger Schjerva, i en pressemelding.

Politiske debatter

IKT-Norge beskriver at de satser stort på Arendalsuka ettersom de mener at dette har vokst seg til å bli en viktig arena for politiske debatter om Norges fremtid.

Ettersom kommunevalget er rett rundt hjørnet er det uhyre viktig å rette oppmerksomheten mot innovativ digitalisering som kan gi norske kommuner bedre tjenester og reduserte kostnader, står det i meldingen. 

Schjerva mener at vi lever i en verden som er i rask omveltning, der teknologi skaper nye rammer for både næring og offentlige tjenester som utdannelse, næringsliv, arbeidsorganisering, velferdsteknologi og utformingen av offentlige tjenester.

­– For at Norge og norske kommuner skal bli godt posisjonert i den nye digitaliserte verdensøkonomien, trenger vi politikere som tør satse på innovasjon og fornying, sier Schjerva.

Digitalisering forenkler hverdagen

IKT-Norges sjeføkonom mener at digitalisering skaper nye økonomiske verdier som Norge trenger og som kan erstatte synkende oljeinntekter, i tillegg til at digitalisering også skaper bedre tjenester for innbyggere og frigjør resurser til viktige oppgaver som utdannelse og helse. Schjerva mener derfor at digitalisering forenkler hverdagen både for offentlig sektor og for det private næringsliv.

– Ikke minst kan gode digitaliseringsprosesser gi den norske it-bransjen rom for innovasjon som skaper arbeidsplasser og eksportmuligheter, sier Schjerva i meldingen.

IKT-Norge