Asus bambus-pc til Norge

Asus' bambus-pc til Norge

Den første bærbare fra Asus med chassis laget av bambus kommer til Norge snart.

Asus Bamboo12.1 er en Centrino 2-basert maskin med 12,1-tommers skjerm som går inn i Asus U6-serie av bærbare. Maskinen vil leveres i flere konfigurasjoner, blant annet med Intel Core 2 Duo T9400, P8600 eller P8400.

Skjermen har 1280x800-oppløsning og LED-bakbelysning og grafikkprosessoren som benyttes er Nvidias Geforce 9300M GS med 256 megabyte dedikert minne.

Harddiskalternativene vil være 160, 250 eller 320 gigabyte. Det benyttes her "hybrid-disker" som har en ekstra 256 megabyte hurtigbuffer, som skal være med på å redusere strømforbruket og øke ytelsen.

Vekten er ifølge Asus rett i underkant av 1,6 kilo med 3-cellers batteri. Den vil også kunne leveres med 6- eller 9-cellers batteri. Asus introduserer i tillegg teknologien Super Hybrid Engine på maskinen, som er en løsning som skal redusere maskinens strømforbruk, hvilket både miljømessig skal ha sine effekter, men som også kan påvirek batteritiden positivt.

Ut i fra tidligere erfaringer med modellen U6Sg bør man nok ha maskinen levert med minst 6-cellers batteri om man skal forvente spesielt lang batterilevetid.

LES OGSÅ: TEST: Asus U6Sg: Råskinn i kuskinn

Bruk av bambus til chassiset skal gjøre produksjonen mer miljøvennlig. Man kan jo også spørre om det er en viss dobbeltmoralisme i Asus miljøprofil når samme pc også kan leveres med skinn blant annet på håndleddsområdet. Med det sagt, ser Asus U6-serien egentlig stiligere ut i bambus enn med skinn. Bambus skal også ha den fordelen av at det er lett og raskt å dyrke fram. på naturlig vis.

Vi har så langt ikke fått norske priser på maskinen, men maskinen skal være klar for det nordiske markedet i november.

Mer informasjon: www.asus.no

Om man ikke tenker på det miljømessige, vil Asus Bamboo12.1 uansett skille seg ut designmessig.

Infrastruktur