Angry Birds 2 er ute

ANGRY BIRDS 2: Sinte fugler er tilbake - nå enda sintere (Illustrasjon: Rovio)

Angry Birds 2 er ute

10 millioner nedlastinger på tre dager - men ikke alle er fornøyd.

Finske Rovio skapte spill-historie med den uventede hit’en Angry Birds for iOS i 2009. Vi skriver 2015 - seks år har gått og en rekke spinoff-spill og -produkter har blitt lansert.  Nå kommer en fullblåst oppfølger til originalen og vi spør oss: Var ventetiden verd det?

Fysikk

Angry Birds 2 har en spillkjerne som er direkte sammenliknbar med det opprinnelige spillet: Fysiske lover bestemmer over fuglers flyvebane i en stilisert verden der griser har forskanset seg i ulike byggverk med de stjålne dyrebare eggene til fuglevennene våre. Riv ned barrikadene, vinn over grisene og vinn eggene tilbake. Enkelt nok, og fremdeles like morsomt. 

Det som derimot er fundamentalt endret er finansieringsmodellen som spillet er bygget over, og det har dessverre en uant konsekvens for spill-opplevelsen. For der originalen, etter å ha betalt for appen, lot deg spille uendelig mye i jakten på tre stjerner på alle brett følger Rovio nå en freemium-modell. Selve spillet er gratis, men taper du for mange liv eller trenger å oppgradere deg med spells så må man ty til kjøp av oppgraderinger (gems). Eller vente en halv time til livene lades opp på nytt.

Rovio sier selv at alle, også de som ikke betaler for in app-kjøp, har den samme spillopplevelsen. Det er riktig - helt til du blir avbrutt av tap av liv. Du kan riktignok se en del reklame-filmer for å vinne tilbake liv, men også dette drar brukeren ut av spillet. Og dessverre kan man altså ikke oppgradere spillet til en pro-versjon uten begrensninger. Og for å gjøre vondt verre så har alle brettene et innslag av tilfeldighet når de re-genereres hver gang, noe som gjør det enda vanskeligere å sanke inn alle poengene.

Freemium

Angry Birds 2 balanserer dermed spillopplevelse med monetisering og legger seg altså på en freemium-linje på samme linje som Plants vs Zombies 2, der man også fort kan miste lysten takket være de samme avbrekkene. Dersom man ikke vil kjøpe seg opp, da.

Nydelig grafikk

Når det er sagt så har AB2 fremdeles mye spillmoro i seg, med nye fugler og ikke minst en flott grafikk med imponerende effekter. Faktisk er det visuelle såpass krevende at det anbefales å bruke nyere iOS-enheter, spesielt en iPad med stor skjerm. For selv om de nye iPhone-modellene er kraftige nok til fysikk-simulasjonene så er skjermen dessverre for liten til å gi fullt overblikk over de største brettene.

I tillegg til de klassiske skyt-og-knus-brettene, som nå er underdelt i flere avdelinger, finnes det også en kamp-arena der du kan stille opp mot andre spillere på nett. Boss-brett er jevnt fordelt utover, for hvert femte brett. En kjekk ny funksjon er også spol forover-knappen som aksellerer slutt-beregningen av fysikken i enden av hvert brett.

Du kan lese mer om Angry Birds 2 her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Du kan laste ned Angry Birds 2 gratis fra iTunes AppStore her. Best på nyere iPad.

Les om:

iOS