Ipad Pro - for hvem?

IPAD PRO: Potensiell bruker  en DJ. (Foto: Algoriddim)

Ipad Pro - for hvem?

Både DJ-en, industridesigneren, børsmekleren, fotografen og arkitekten er i målgruppen. 

Apple iPad Pro er en kraftig utgave av nettbrettet som primært er tiltenkt profesjonelle brukere i en post-pc verden. Og hvem er så dette?

Djay Pro

Et godt eksempel er Algoriddims Djay Pro. Lenge en standard for DJ-er på Mac, og nå også med støtte for Ipad Pro. Tilpasningen utnytter skjermstørrelsen, støtten for split view multi-tasking i IOS 9, 4K-video, 60 fps grafikk-rendring samt essensielle funksjoner som MIDI-støtte og pre-cueing.

LES OGSÅ: Ipad Pro – for morgendagens arbeidsliv

Les mer om Djay Pro for Ipad Pro her. Day Pro koster 489 kroner i Itunes Appstore her. Sjekk også ut en promo-video nederst.

uMake

uMake fikk en flyvende start da applikasjonen ble vist frem under Apple-lanseringen av Ipad Pro. Appen lar deg skisse med Apple Pencil-pennen rett på Ipad Pro-skjermen - i 3D!

Primær-bruksområdet vil være for industridesign, og funksjonaliteten er imponerende med tanke på at dette er et nettbrett vi snakker om, og ikke en fullverdig arbeidsstasjon. uMake arbeider primært med flater (surfaces), men med god integritetskontroll kan appen også egne seg for 3D print.

Les mer om uMake her. uMake kan lastes ned gratis fra Itunes Appstore her. Sjekk ut en promo-video nederst.

Bilderedigering på Ipad Pro

Adobe har tatt steget fullt ut i app-verdenen der berøringsskjermene komplementerer Mac-appen med spesialiserte funksjoner. Det er mulig vi aldri får se en full utgave av Photoshop på Ipad eller Iphone, men derimot integrasjon via skyen mot apper med tilrettelagte funksjoner.

Som for eksempel Photoshop Fix for retusjering av bilder, som støtter Ipad Pro samt Apple Pencil. Også Lightroom for IOS har fått støtte for Ipad Pro-skjermen og ikke minst 3D Touch på Iphone 6S og 6S Plus. En annen konkurrent er Pixelmator.

Fargelegging for voksne

Hvem sier at barnet skal få all gleden? Siste trend både i bokform og som app er fargelegging for voksne. Ta deg en kopp med varm drikke, pust ut og la den zen-aktige aktiviteten fylle deg med indre ro i en travel hverdag eller julestrie.

Les mer om Pigment her. Du kan laste ned Pigment gratis fra Appstore her. Sjekk ut en promo-video nederst.

Bloomberg Business

For børsmekleren kan den ikoniske Bloomberg-terminalen nå erstattes med en Ipad Pro og appen Bloomberg Professional. Oppmerking med Apple Pencil er blant funksjonene som utnytter Ipad Pro-vokabularet. 

Bloomberg Professional finnes på Appstore her.

Ipad Pro som skjerm 2

En Ipad Pro utmerker seg blant annet med sin generøse skjerm, og sidestilles dermed i prinsippet med en notebook minus tastaturet - som også kan legges til.

Men takket være appen Duet Display kan skjermen også brukes til å utvide skjermen på en Mac. Det samme gjelder for såvidt også de andre Ipad-modellene. Bruker man i utgangspunktet mobile løsninger som en MacBook Pro, kan de ekstra bildepunktene i en Ipad Pro virkelig gjøre nytte for seg. 

Duet Display brukes blant annet av det norske arkitektkontoret Saunders.

Duet Display for IOS koster for tiden 95 kroner i Appstore her. Fungerer både mot Mac og Windows.

Videoer

Les om:

iPad pro