Iphone 6s rekord-forsalg

CMYK: Fire farger for nye Iphone 6s.

Apple forventer rekordsalg

Forhåndsbestillingene på Iphone 6s strømmer på, og Apple tror salget vil overstige 10 millioner Iphone-er første helg.

Onsdag i forrige uke lanserte Apple som forventet nye Iphone-modeller.

Forhåndssalget er allerede i gang i en rekke land verden over, og Apple kan melde at det står bra til med interessen. I en kommentar til tv-stasjonen CNBC News sier selskapet at de regner med at det blir rekordsalg den første helgen.

Offisiell salgsstart er fredag 25. september.

Ti millioner

Sammenlikningsgrunnlaget med fjoråret er ikke helt likt siden forhåndssalget startet på en annen dag, men man regner altså med at mer enn ti millioner enheter blir bestilt i løpet av den første helgen.

Det meldes om lengre leveringstid de fleste steder, og spesielt den nye roségull-modellen er populær. Offisiell salgsstart i en rekke land i det store utland er altså 25. september for salg i butikk.

Hva dette betyr for tilgjengeligheten i Norge er uvisst, men som vanlig må man nok regne med et begrenset antall til våre breddegrader i første omgang. 

Opp og ned

Apples hovedmotivasjon for å lekke denne nyheten til CNBC er antakelig å bygge opp aksjekursen, som har svingt i senere tid sammen med markedene generelt. Antakelig ønsker Apple også å gjøre et poeng av at det kinesiske markedet foreløpig ikke viser tegn til metning, slik enkelte har antydet. 

De nye Iphone-modellene bliri første runde bare sluppet i 12 land, i Australia, Frankrike, Hongkong, Japan, Canada, Kina, New Zealand, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia, Tyskland og USA.

Via Macworld.com. Se video hos CNBC News her.

Les om:

iPhone