Hva vil prege it-året 2016 – Hans-Petter Nygård-Hansen   KommFrem / HansPetter.info

Hva vil prege it-året 2016 – Hans-Petter Nygård-Hansen KommFrem / HansPetter.info

Hva er den viktigste trenden innen informasjonsteknologi i 2016?

Den viktigste trenden i 2016 vil fortsatt være mobilen. Mobilen vil være driveren for alle andre store trender, være seg tjenester i skyen, sikkerhetsteknologi, personvern, sosiale medier, virtual reality, netthandel, samhandling, osv. Vi snakker mindre, men kommuniserer mer, og mobilen er navet for alt hva vi foretar oss.

Hvilken trend har du og din virksomhet størst forventning til, og hvorfor?

Som den nerden jeg er har jeg store forventninger til både mediebransje og selskapers bruk av teknologi for å gjøre min brukeropplevelse mer personlig. Personifisering av brukeropplevelsen bør stå i førersetet i 2016. Norske virksomheters hjemmesider må tillegg til å personifisere innholdet, gjøre innholdet mer relevant og engasjerende. Jeg vil se mer av menneskene bak selskapene og ikke bare selskapet. Forutsetning her er at ledere begynner å ta digital kommunikasjon og teknologi mer på alvor.

Hvilken trend ser du som en hype som ikke blir viktig i 2016?

Får lyst til å svare sosiale medier. For det kan virke som om store deler av næringslivet, og ikke minst IT-bransjen ikke helt har forstått hvordan digitale kanaler og sosiale medier har endret hvordan publikum forholder seg til sine leverandører og merkevarer. De fleste norske IT-selskaper er mer eller mindre fraværende, og jeg finner det paradoksalt at den bransjen som har fått oss online, fremstår nærmest offline selv. Dessverre er ikke sosiale medier en hype som ikke blir viktig i 2016.

 

 

 

Les om:

it-året 2016