Forbløffende norsk teknologi på Kennedy Space Center

Forbløffende norsk teknologi på Kennedy Space Center

Den nyeste attraksjonen på museet på Kennedy Space Center i Florida, romfergen Atlantis, bruker norske projektorer med ekstremt høy ytelse som lager litt av et show.

Atlantis, den fjerde romfergen sendt opp av NASA, og hadde sin siste første tur til verdensrommet 3 oktober, 1985.

Nå er romfergens tid i rommet over, og hos Kennedy Space Center i Florida kan du nå se den. Men romfergen og den tilhørende utstillingen er alt fra kjedelig, takket være projector-teknologi fra det norske selskapet Projectiondesign.

Kommer til live

Planlegging til Atlantis-attraksjonen startet allerede i 2010 da Delaware North og PGAV i samarbeid med NASA bestemte seg for å designe og lage verdens beste verdensrom-opplevelse. PGAV fikk med Electrosonic og begynte den lange men spennende prosessen.

Det har blitt vanlig ved flere utsilinger at en først blir introdusert til historien bak det du etterpå får se- og introduksjonen til Atlantis er ikke noe annet enn imponerende. De besøkende blir møtt med fire F35 WQXGA-superprojectorer fra det norske selskapet Projectiondesign, som er «edge-blended» for å skape enn mest mulig virkelig opplevelse.

Edge blending er for de som ikke vet det, en teknikk for å justere antall overlappende piksler fra fire til åtte prosjektorer for å skape et enkelt, sammenhengelde bilde.

Bak selve romfergen kjører til sammen 16 F32-projectorer, med 1920 x 1200 oppløsning, som er edge-blended i grupper på fire.

Mye av teknologien som blir brukt ved denne utstillingen har vist seg å være betydningsfulle for de som driver med ulike former for attraksjoner.

- Projectiondesign-projectorer har vist seg å være svært pålitelige og tilbyr den type fargenøyaktighet og skreddersydde installasjonsalternativene som trengs når du designer et prosjekt som dette, sier Yannis Cabolis fra Electrosonic, som er med på å lage utsilingen.

Sprenger grenser

Norske Maria Dahl Aagaard, som er Product Marketing Manager på Productiondesign sier at denne utstillingen er «enda et eksempel på hvordan våre teknologier ikke bare tilbyr løsninger – men inspirer og skyver grensene for hva mange trodde var mulig».

Rundt omkring romfergen kan besøkende få med seg state-of-the-art multimedia-presentasjoner som viser den utrolige historien om NASAs 30-årige Space Shuttle Program.

Les om:

It Bransjen