Gjør om din bærbare til tavle-pc

Gjør om din bærbare til tavle-pc

Et nytt produkt fra Navisis skal gjøre det mulig å bruke en vanlig bærbar som om den skulle være en tavle-pc.

En sensor plassert på siden av skjermen på den bærbare skal gjøre det mulig å skrive eller tegne direkte på skjermen, som med en vanlig tavle-pc.

LES OGSÅ: HP med trykkfølsomme hjemmepc-er

LaptopTablet benytter seg av en kombinasjon av ultralyd og infrarødt lys for å kommunisere med en spesialutviklet plastpenn.

Pennen er batteridrevet og har knapper for både høyre- og venstreklikk. Oppløsningen er på omtrent 400 punkter per tomme.

Dessverre registrerer ikke LaptopTablet trykkforskjeller fra pennen. Dermed vil ikke løsningen egne seg for bruk med tegneprogrammer eller den slags. Til enkle kontorprogrammer burde det derimot fungere greit.

Selv om det kan virke fristende å få tavlefunksjon ut av en vanlig bærbar er det visse ankepunkter som gjør dette til en skummel løsning.

Det er som oftest en veldig dum ide å legge særlig trykk på en LCD-skjerm, i tillegg til at belegget på skjermen lett kan ta skade av fettete fingre som kladder rundt i jakten på ikoner og knapper.

Navisis kan også levere andre løsninger for den som ønsker å bruke penn som navigasjonsverktøy til datamaskinen, blant annet en løsning som kan monteres rett på skrivebordet, og en som kan festes på en notatblokk. LaptopTablet vil koste like under 130 dollar i USA. Det sies ikke noe om når produktet vil være å finne i butikken.

Les mer om LaptopTablet hos Navisis.

LES OGSÅ: Tavle-pc som mediasenter

Les om:

It Bransjen