Har store planer for Kinect

Har store planer for Kinect

Microsoft vil bruke bevegelsessensoren til mer enn bare spill og moro.

Kinect-sensoren til Xbox 360 kom i salg i passelig tid før jul i fjor, og det tok ikke mange ukene før salget slo flere rekorder. Folk gikk mann av huse for å slå kloa i neste generasjon spillutstyr.

Vi testet Kinect før jul i fjor, og var strålende fornøyd. Siden den gang har det skjedd en del, men ikke nok. Fortsatt er utvalget av spill litt svakt, og mange av spillene som har kommet er nok best egnet for barn.

Da er det godt å se at Microsoft ikke ser ut til å ligge på latsiden. Selskapet har nemlig store planer for Kinect i årene som kommer, og ikke bare til spill. Om alt går som Microsoft håper, kan Kinect snart brukes som hjelpemiddel av alt fra kirurger til bilselgere.

Ifølge en artikkel i Financial Times, utvikles det for tiden hundrevis av programmer til den billige bevegelsessensoren. Microsoft har satt i gang et pilotprosjekt i samarbeid med over 200 selskaper fra 25 forskjellige bransjer. Alt fra helse og skolevesen, til bilindustrien er involvert i prosjektet. Blant annet har Toyota laget et virtuelt utstillingslokale, mens et annet program lar leger bla gjennom jorunaler ved å flytte ting på pc-skjermen kun ved hjelp av håndbevegelser i løse lufta.

En av de viktisgte grunnene til at så mange partnere har kastet seg på prosjektet, er den lave prisen. Kinect-sensoren konster under 1 000 kroner, inkludert et spill til Xbox 360. Tilsvarende løsninger har tidligere kostet det mangedoble.

Allerede i dagene etter Kinect-sensoren kom i salg, startet de første programmene som benyttet seg av Kinect å dukke opp. Og i løpet av det siste året er det kun fantasien som har satt grenser for hva utviklere har klart å gjøre med Kinect-teknologien.

Med en rekke store aktører på ballen, er det kanskje ikke så altfor lenge til vi kan stå og veive foran en automat for å bla gjennom menyer og informasjonssuder på butikken, eller ta en nærmere titt på alle detaljene på en ny bil, kun ved hjelp av Kinect-sensoren.

It Bransjen