It-bransjen rocker

ROCKE-FEST: It-bransjen kan mer enn teknologi. Stemningen var elektrisk da Ikt-Norge inviterte til Rocke-fest på Gamla.  

It-bransjen rocker

IKT Norge med rockeshow for band fra it-bransjen. Amatørenes aften eller proffe fagfolk? Computerworlds kulturredaksjon var til stede.

Klokken har passert 19 en helt vanlig torsdag i Oslo. De fredede bygningene ved Stortorget tar fredelig i mot sludd og gjester. Stortorvets Gjæstgiveri for dem som er sultne på mat. Gamle Christiania – Gamla blant venner – fylles av it-folk sultne på rock.

En god del kjentfolk, noen ferske, mange damer og opptil flere herrer med dårlig forhold til barbering. Når klokken nærmer seg 2030, er lokalet velfylt, stemningen høy og Ikt-Norges Torgeir Waterhouse åpner kvelden med å introdusere organisasjonens eget band RatS som drar i gang rockekvelden.

PÅ ALVOR: Ståle Anholt, prosjektleder i Cap Gemini og vokalist i Pocket Rocket, tar rock`n roll på alvor.

I salen stiller sjefen Per Morten Hoff. Han holder ut kvelden, ser ut til å trives, men hadde nok helst vært ute i markaløypene med kondomdress. Ellers glimrer direktørene med sitt manglende nærvær for å støtte sine egne bedrifters fremste kulturambassadører.

Med ett unntak: Administrerende direktør i Bekk, Olav Folkestad, stilte med kanllhard og skingrende gitar i Bekk Band. Men hvor var Kjell Rusti da Sopra Sterias husband Kjells Angels fikk salen til å svinge? For øvrig det eneste bandet med kvinnelige vokalister. Det eneste med jenter i det hele tatt.

Men her skulle det først og fremst være rock'n roll, ikke kvoteringsdebatt. Cap Gemini overtok scenen med Pocket Rocket, et band som kunne vært headliner på Øya-festivalen. Tøft, tungt sett hvor til og med Rammstein ble covret så det holdt. Men hvor var Anne-Sofie Risåsen? Er hun klar over hvilke kulturambassadører hun har i bedriften hun leder?

Ikke så vi Sverre Hurum fra Bouvet heller, men du verden som vi så bandet The Vela Incident med "gærne"-Axel Borge som vokalist og aerobics-instruktør. Tett i tett med låter av Raga Rockes og Kjøtt fikk salen til å hoppe. Et "bedriftsband" som drar Dead Kennedys' "Too drunk to fuck" ga tårer i øyekroken hos deler av kulturredaksjonen.

Til sist Bekk Band med administrerende gitarist Olav Folkestad. For et øs! Knalltungt, fett, høyt og fengende. En lydflom rullet over en ekstatisk sal hvor ellers rolige halvnerder kastet alle hemninger. I alle fall de som kan kastes med klærne på. Et utrolig samspilt band med enorm spilleglede og fullkontakt med publikum.

Et godt mål på hvor vellykket en rockekonsert har vært, er varmen i lokalet, hvor svett publikum ble og hvor lang tid det tar før hørselen er tilbake. I så måte står arrangementet til terningkast seks. Og vi venter på neste års todagers festival i Oslo Spektrum. Hæ, Torgeir?

Kulturredaksjonens terningkast:

The RatS (Ikt-Norge med venner)

Teknisk: 4

Publikumstekke: 3

Sceneopptreden: 4

Rockefaktor: 4

Repertoar: Bob Dylan, Raga Rockers, Dumdum boys

Kulturedaksjonens kommentarer: Ambisjoner, seige riff, trygge låtvalg

Definitivt æren i behold!

 

Pocket Rocket (Cap Gemini)

Teknisk: 5

Publikumstekke: 6

Sceneopptreden: 5

Rockefaktor: 6

Repertoar: Rammstein, INXS, Queen of the stone age

Kulturedaksjonens kommentarer: Rockeklubb, trøkk, helhetlig band 

Sex, drugs and rock`n roll!

 

Kjells Angels (Sopra Steria)

Teknisk: 5

Publikumstekke: 4

Sceneopptreden: 5

Rockefaktor: 4

Repertoar: Bonjovi, Europe, Åge Aleksandersen

Kulturedaksjonens kommentarer: Sjarmerende, super vokal, it-folkelig

Åge jo!

 

The Vela Incident (Bouvet)

Teknisk: 5

Publikumstekke: 5

Sceneopptreden: 6

Rockefaktor: 5

Repertoar: Raga Rockers, Kjøtt, Dead kennedys

Kulturedaksjonens kommentarer: Utagerende vokalist, godt samspilte, imponerende driv 

Vi vil ha Kjøtt!

 

Bekk Band (Bekk)

Teknisk: 5

Publikumstekke: 5

Sceneopptreden: 5

Rockefaktor: 6

Repertoar: Green day, Queen of the stone age, The Hives

Kulturedaksjonens kommentarer: Enorm spilleglede, fikk salen til å koke

Headbanging nå!

 

Les om:

It-bransjen