Se Cisco-Merete bade på Nordpolen

Se Cisco-Merete bade på Nordpolen

Cisco-ingeniøren Merete Asaks isbad på Nordpolen har gått verden rundt. Se videoen her.

Mens andre drømte om sol og sommer, tok Cisco Norges Merete Asak og Lars Nøring fra Powertech seg like godt en to ukers skitur til Nordpolen sammen med Børge Ousland i april. Fremme på polpunktet var ikke it-ingeniørene snauere enn at de tok et bad mellom isflakene.

- Lars hadde planer om å bade lenge før vi reiste, så han hadde med seg både badebukse, badeball, parasoll og et drinkglass som han skulle posere med under tittelen ”where did global warming go”, sier Merete til Computerworld.

Selveste CNN fikk nyss om videoen etter at Nøring la den ut på iReport, og klippet ble vist på CNN International som et moro-innslag noen dager senere etter værmeldingen. Denne helgen skal videoen vises ytterligere to ganger på den internasjonale nyhetskanalen.

Dyr skitur

Merete er allerede i gang med å spare til neste ekspedisjon, som skal gå til Sydpolen. Det er imidlertid langt billigere med en sydentur enn en ekspedisjon til kaldere strøk. Prislappen på en skitur med Ousland til polpunktene ligger på rundt 20 000 euro, drøyt 160 000 norske kroner.

- Jeg måtte selge bilen min for å få råd til Nordpol-turen, og må bli .com-millionær eller få en seriøs sponsor for å få råd til å reise til Sydpolen med det første, mener Merete.

Tredjemann som bader på videoen er forøvrig Peter Bower, som driver en sædbank i Danmark, og ikke har noe med it å gjøre.

Les om:

It Bransjen