Sjekk denne stillingsannonsen

Sjekk denne stillingsannonsen

$ingress="Se selskapet som har programmert stillingsannonse i Perl";

Med #!/usr/bin/perl som utgangspunkt går Sandnes-selskapet Xait AS nå kreativt til verks i sin søken etter ny systemadministrator. Stillingsannonsen er rett og slett satt opp som et Perl-skript.

«'Høyere IT-faglig utdannelse' => 'Ønskelig', 'perl/php/python' => 'Ønskelig',» er blant annet listet som «%qualifications» i stillingsannonsen hos Nav.

Administrerende direktør i selskapet, Arnt Jørund Andreassen, kom ikke på ideen selv:

- Det er faktisk de to-tre personene som skal jobbe med den kommende nyansatte som kom på ideen, enkelt og greit, sier Andreassen.

Ut fra responsen, ser det ut til at den nerdete stillingsannonsen slår an.

- Vi la den ut denne uken og har faktisk fått mye mer respons enn vi pleier å få. Det er påfallende, men det er jo en veldig interessant jobb også, sier direktøren.

Også på Twitter har annonsen vært nevnt blant flere, blant annet @sjetilv har merket seg den spesielle stillingsutslysningen og flere har retweetet hans tweet - det er på denne måten Computerworld snublet over det kreative innslaget.

- Det er også morsomt med de som har jobbdatabaser, som ringer for å spørre om det er noe galt med stillingsannonsen vår, sier Andreassen.

- Vil dere gjenta suksessen neste gang dere er på jakt etter ansatte?

- Driftpersoner snakker jo sitt eget språk, men dette hadde vært litt vanskelig om det gjaldt salg. Selgerne hadde jo ikke skjønt noen ting.

It Bransjen