Syvåring fikk Microsoft-sertifisering

Syvåring fikk Microsoft-sertifisering

En gutt på syv år har blitt sertifisert Microsoft-spesialist. Han scoret 780 av 1000 poeng.

Enten er Microsofts sertifiseringen for lett eller så har vi å gjøre med et ekte geni. En pakistansk gutt i tredje klasse har bestått en sertifisering i Microsoft og kan nå kalle seg en Microsoft-spesialist. Det skriver Tribune.com.pk .

Liker datamaskiner

Iført en hvit t-skjorte med skriften ”Microsoft Certified Technology Specialist”, fortalte syv år gamle Muhammad Hazair Awan Tribunes journalist hvorfor han nå har blitt en såkalt Microsoft-spesialist.

- Jeg liker datamaskiner. Ingen i min klasse liker de, sier han.

Han scorte 780 av 1000 poeng på Microsoft-eksamen. Denne prøver innebærer blant annet installasjon av programmer, oppdateringer og migrasjon til Windows 7, konfigurering av maskinvare og programmer, samt konfigurering av mobile enheter. Det skriver Computerworld Danmark .

Selv om han har vist seg å ha spesielle ferdigheter innen data og it, er han på andre måter en helt vanlig syvåring. Dagene går med til å spille Angry Birds.

Hans bestemor forteller at han aldri vil la noen røre den bærbare datamaskinen han eier. Men det er en grunn til at gutten har blitt så interessert i datamaskiner.

Faren til gutten hadde alt for mye å gjøre på jobben og begynte dermed å jobbe hjemmefra på datamaskinen. Det var dette som var starten på sønnens interesse, og dette har bare utviklet seg.

Når sønnen var fem år gammel, valgte faren å ta med han på datakurs, og i forrige uke passerte han altså Microsoft-eksamen.

- Jeg ble veldig glad, sa det pakistanske gutten etter at han hadde bestått.

Når han blir eldre vil han jobbe som dataingeniør, men inntil videre vil han gjerne bare få oppdatert den bærbare datamaskinen sin.

It Bransjen