TEST: Logitech Gaming Keyboard G110 - Avansert spilltastatur med innebygd lyd

TEST: Logitech Gaming Keyboard G110 - Avansert spilltastatur med innebygd lyd

Logitech G110 er et avansert tastatur som nok passer rollespillerne best.

Logitechs G-serie med spillutstyr er svært populær, og produktene er i kjent Logitech-kvalitet. Du får G-tastaturer fra knappe 200 kroner, til toppmodellen G19 til nærmere 1 500 kroner. Vi har lagt oss omtrent midt på treet, og testet Logitech Gaming Keyboard G110.

Logitech G110 er et av selskapets relativt avanserte tastaturer, og prisen er deretter, fra rundt 650 kroner. Tastaturet kan minne om den tidligere toppmodellen G15, som har en liten LCD-skjerm som viser alskens informasjon om pc-en og spillene du spiller. G110 er rundt hundrelappen billigere, men mangler skjermen fra G15. G110 har imidlertid et par funksjoner vi ikke har sett på andre Logitech-tastaturer til nå.

Et av kjennetegnene til tastaturene i G-serien er de programmerbare makrotastene, som i G110s tilfeller er merket fra G1 til G12. Alle kan programmeres etter eget ønske. Over gruppen med G-taster finner du ytterligere tre små taster, disse lar deg velge hvilken profil du ønsker å aktivere. Hver av G-tastene kan nemlig programmeres til å ha tre forskjellige funksjoner, fordelt på tre profiler. Totalt gir det 36 programmerbare taster, noe som burde holde greit for selv den mest ihuga nettrollespiller. Man kan ta opp tastekombinasjoner direkte ved hjelp av en opptaksknapp på tastaturet eller via den medfølgende programvaren.

Det er som oftest i rollespill vi finner størst behov for utallige tastekombinasjoner for å utføre forskjellige handlinger i spillet. I for eksempel skytespill klarer man seg som oftest med 6-7 av tastene som ligger rundt A, S, D og F. Om ønskelig kan selvsagt de programmerbare G-tastene også brukes til å lagre tastekombinasjoner i programmer og operativsystemet, og slik sett gjøre det raskere og enklere å bruke disse.

Logitech G110 er utstyrt med bakgrunnsbelysning. Du kan selv velge hvilken farge du vil ha på bakgrunnslyset, så lenge du holder deg til rødt eller blått, eller en blanding av disse to. Du har to valg når det gjelder bakgrunnsbelysningen: av eller på. Vi hadde gjerne sett at man kunne velge mellom flere nivåer på lysstyrken. Lysene er uansett velkomne, ikke minst når man sitter og spiller i et mørkt rom.

Behagelig kvalitetsfølelse

I likhet med de aller fleste Logitech-tastaturer vi har testet, er også G110 svært behagelig i bruk. Responsen og fastheten i tastene er akkurat som den skal være, og lydnivået er behagelig. Det eneste som føles litt uvant er G-tastene til venstre for den vanlige tastaturflaten, og det skjedde flere ganger i starten at vi trykket ned en av G-tastene når vi egentlig var ute etter ctrl-tasten. Det tok imidlertid ikke lange tiden å legge av seg den uvanen.

Noe som derimot plaget oss litt, ikke fordi det utgjorde noe problem rent bruksmessig, var at Logitech har valgt å gjøre G110 felles for de nordiske landene. Dermed har man tre tegn på æ og ø-tastene. Rent bortsett fra at danskene har det med å plassere æ på feil sted, utgjør det ikke noe stor problem i bruk, men det virker vel gjerrig av Logitech å velge en slik billig løsning. Ikke minst med tanke på prisen på tastaturet.

 

G110 er utstyrt med et knippe hurtigtaster. Her har man droppet taster for nettleser, e-post og kalkulator, og heller gått for taster for å kontrollere mediefunksjoner. Greit nok, kundegruppen tatt i betraktning. Du har også en egen knapp for å dempe lyden, og et ganske så originalt hjul for å justere volumet. Det er også en annen spennende lydrelatert funksjon i G110, en innebygd lydkontroller.

Foran på G9-tastaturet finner du tilkobling for lyd inn og ut, samt en ekstra usb-port, som du for eksempel kan bruke til mus eller minnepinne. Kjekt. Lydtilkoblingene er bundet opp mot lydkontrolleren i tastaturet, og fungerer på linje med de lydkontrollerne man gjerne finner integrert på hovedkortet i pc-en. Du kan altså ikke forvente veldig avanserte greier, men det fungerer greit til både musikk, film og spill.

Konklusjon

Logitech Gaming Keyboard G110 er ikke et direkte billig tastatur, med en pris som starter på litt i overkant av 600 kroner i de billigste nettbutikkene. Det er nesten like dyrt som G15-tastaturet. Hovedforskjellen er at G15 har en liten lcd-skjerm, mens G110 har integrert lydkontroller. Sistnevnte fungerer fint, men de fleste vil nok ikke ha veldig stor nytte av den.

Tastaturet er svært behagelig i bruk, og det er ikke noe problem å sitte og taste i vei på det en hel dag. Tasteresponsen og fastheten er akkurat slik den bør være, og tastaturet føles solid og godt. Med alle ekstrafunksjonen er nok G110 aller best tilpasset nettrollespillere og andre med behov for mange programmerbare taster. Andre spillere vil nok kunne få minst like mye glede fra et noe enklere og billigere tastatur.

It Bransjen