TEST: Razer Imperator og Vespula - Mektig mus- og mattekombinasjon

Det skal godt gjøres å få det raskere enn kombinasjonen av spillmusen Imperator og musematten Vespula fra Razer.

Publisert Sist oppdatert

Der andre produsenter gjerne gir produktene sine sci-fi-inspirerte navn eller navn bestående av dels uforståelige bokstav- og tallkombinasjoner, velger Razer å videreføre sin navnestrategi med sin nye mus og musematte. Tidligere har vi blant annet testet tastaturet Lycosa (en giftig ulveedderkopp), spillmusen Mamba (en skummel slange) og hodesettet Megalodon (en utdødd, gigantisk forfar av hvithaien). Denne gangen har Razer hentet inspirasjon i det gamle romerriket og fra insektriket.

LES OGSÅ:

TEST: Razer Mamba - Avansert og trådløs

 

Imperator betyr omtrent noe slikt som Keiser, og tanken er vel at du skal dominere motstanderne dine omtrent som romerske keisere regjerte over folk og landområder. Til å hjelpe deg med den oppgaven har Razer utstyrt Imperator-musen med en avansert lasersensor på hele 5 600 dpi, noe som gjør den til en av de absolutt raskeste på markedet. Du kan selvsagt justere hastigheten etter ønske, og du har tilgang til fem justerbare nivåer i driverne. Du kan stille fra ekstremt trege 100 dpi helt opp til 5 600 dpi. Du bytter mellom hastighetsnivåene via to knapper i bakkant av rullehjulet på musa.

Vi valgte en løsning med 200 dpi som laveste, noe som fungerer strålende til presisjonsjobber i for eksempel Photoshop, og som også gir en klar fordel om du for eksempel velger å spille snikskytter i skytespill. Til vanlig bruk valgte vi en hastighet på 2 000. Hvilke hastigheter du bør velge kommer an på bruksområde og hva man foretrekker. Du kan også justere X- og Y-aksen separat, slik at musa for eksempel er meget rask fra side til side, mens bevegelser opp og ned er langt tregere.

Oversiktlige og avanserte drivere

Driverne er relativt enkle å forstå seg på, og de gir en rekke innstillingsmuligheter. Her kan du blant annet også programmere noen av knappene på musa til å fungere som forskjellige tastekombinasjoner. Inkludert knappefunksjonen i rullehjulet og de to hastighetsknappene har du syv knapper. På venstre side av musa har du to tommelknapper, og her skjuler en av nyvinningene i Imperator seg. Du kan nemlig justere plasseringen på knappene ved hjelp av en skyvebryter under musa. Du har omtrent en centimeter justeringsrom frem og tilbake. Dermed kan du plassere dem slik at de sammenfaller perfekt med plasseringen av tommelen din. Morsomt.

Lasersensoren er ikke bare lynrask, den er også av det svært presise slaget. Det er viktig både til spill og til mer seriøse oppgaver. Undertegnede bruker mye tid både i Photoshop og i ymse skytespill. Med justeringsmulighetene og en svært presis lasersensor er musen nær god nok til å erstatte Wacom-tegnebrettet i Photoshop, og det er langt enklere å sikte seg inn på fienden i Battlefield 2 på nettet.

Designen er typisk Razer. Det går i sort, gummiaktig plast og blå lys. Imperator er tilpasset høyrehendte, men er så pass nøytral i utformingen av den med litt tilvenning også kan fungere for venstrehendte. For venstrehendte kan den trådløse Razer Mamba med sin symmetriske design muligens være et bedre alternativ. Lasersensoren er tilsvarende god, men prisen er nær dobbelt så høy som for Imperator. Les om Razer Vespula på neste side.

LES OGSÅ:

TEST: Qpad 5K - Fint førsteforsøk fra Qpad