Tror ikke boblen sprekker

Tror ikke boblen sprekker

Investeringer i grønn it og web 2.0 vil trolig få en knekk, men amerikanske investorer har ingen tro på at it-boblen sprekker.

Til tross for at it-selskapene leder an i børsraset verden over, blir det ingen nedgang som under dotcom-sprekken. Likevel, beltet strammes et hakk eller to, ifølge amerikanske investorer.

LES OGSÅ: Fem it-milliarder borte

Mark Hessen som leder National Venture Capital Association, tror grønn it blir det første området som kan merke en nedgang i investeringer fordi miljøhensyn ikke blir prioritert i nedgangstider.

- Grønn it er fint å ha, men det er ikke et krav, sier han.

Han mener også at gründerbedrifter innen web 2.0 også kan få det litt tøffere.

- Jeg tror de vil merke det fordi de fleste av disse har en agenda, som å bli kjøpt opp av selskaper som Google, Yahoo og Ebay.

Selv om man regner med at et selskap som Google fortsetter å investere som før, vil mindre selskaper ha mindre penger å bruke på å kjøpe gründerselskaper, hevder Jeffrey Sohl, leder av Center for Venture Research ved Universitetet i New Hampshire.

- Denne situasjonen vil gjøre at markedet for slike avtaler går tregere. Mange investorer vil oppleve at utgangsstrategien tørker opp, sier han til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Les om:

It Bransjen