Dette er årets it-direktør

Mariann Hornnes har vært med på å bygge opp «Europas mest moderne sykehus».

Publisert Sist oppdatert

Det er Mariann Hornnes som er årets it-direktør ifølge en jury nedsatt i samarbeid mellom Computerworld og IDC. Hornnes er dags dato teknologidirektør ved Oslo Lufthavn, men får prisen for sin innsats i prosjektet Nye Ahus, ofte omtalt som «Europas mest moderne sykehus».

- Jeg ble overrasket over å bli nominert, og det er derfor totalt overraskende å vinne prisen. Jeg har et ydmykt forhold til den. Jeg har hatt mange gode medarbeidere, og prisen blir en berømmelse til prosjektet og innsatsen alle la ned i det. Så jeg blir et symbol for det, sier den smilende vinneren.

Enstemmig jury

Hornnes satt i ledergruppen for sykehuset og it har hatt en viktig rolle under byggingen av det nye sykehuset. Hun har sittet i integrasjonstyret som ledet samarbeidet mellom utbyggerorganisasjonen og sykehuset for å sikre gode løsninger.

Juryen sier de under sitt arbeid har fått inn en rekke bevis for at årets it-direktør 2009 er en «jordnær leder som står sammen med sine medarbeidere i tykt og tynt» samtidig som hun har fungert «fremragende» med ledelsen og øvrige kolleger.

- Det er mange som vitner om en formidabel virksomhetsforståelse som kandidaten har vist gjennom gjennomføringen av prosjektet. Å skape motivasjon og drivkraft og forandre, så vel i sin interne organisasjon og mottagerorganisasjonen, fungerer som ytterligere eksempler på hva Hornnes har lykkes med hjelp av visjonen: Å bygge Europas mest moderne sykehus!, sier juryen i sin uttalelse.

Juryen er enstemmig i sin avgjørelse. Nils Molin fra IDC, juryformann, forklarer hvorfor Hornnes vant av de tre kandidatene:

- Det var intet lett valg. Men Hornnes kombinerte alle egenskapene vi titett etter.

Taklet utfordringer

Juryen påpeker at Hornnes under it-prosjektet har møtt mange utfordringer, men at hun i stedet for å be om mer tid for å løse utfordringene, motiverte medarbeiderne til å jobbe bedre for å få levert på planlagt tid. Og slik gikk det.

- Det har vært mye tidspress, ting måtte være oppe til deadline, det var bokstavelig talt livsviktig, forklarer Molin.

- I slike prosjekter prøver man å forhindre det utenkelige, men i et så sammensatt og komplekst prosjekt er det klart det dukket opp noen overraskelser. Men vi taklet det. Prosjektet ble vår store baby, folk fikk eierskap overfor det, sier Hornnes.

- Men nå jobber du ikke lenger for Ahus, Hornnes?

- Nei, nye muligheter dukker opp, og et slikt prosjekt inspirerer til nye prosjekter og nye utfordringer.

- Så, hvordan skal du feire i kveld?

- Nei, jeg får vel ta kontakt med miljøet og dele æren, sier Hornnes.