Fra spill til GPS

Fra spill til GPS

NY JOBB: Thorbjørn Ingebretsen er ny norsk salgssjef for Mio. Nå skal han hjelpe forhandlerne med å selge navigasjon.

Thorbjørn Ingebretsen er ansatt i Mio Technology som Channel Manager for Norge. Thorbjørn Ingebretsen vil være ansvarlig for å videreutvikle salgskanalene her til lands.

Ingebretsen har ti års salgserfaring og kommer fra stillingen som Key Account Manager hos den amerikanske spillutgiveren THQ. Der var han ansvarlig for THQ i aktuelle salgskanaler. I Mio skal han bidra til å utvikle de norske salgskanalene og støtte selskapets Norden-team med å utvikle den norske organisasjonen og nå Mios målsetninger.

Mio fusjonerte i fjor med konkurrenten Navman, og har som mål å bli en av de to ledende produsentene på GPS-markedet.

- Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?
- Takk for det. Jeg skal være Mios hovedkontakt mot forhandlerleddet og vil ha ansvaret for den norske salgskanalen, som omfatter alt fra distributører til forhandlere. Primæroppgavene blir å sørge for at det går best mulig og å øke merkekjennskapen til Mio sammen med markedsavdelingen i København.

- Hva gledet du deg mest til med den nye jobben?
- Primært var det det å få jobbe med nye og spennende produkter i et internasjonalt selskap i vekst. Ikke minst er det veldig spennende ettersom Mio er forholdsvis nye på norske markedet. I Norden startet man opp med et par personer i Danmark i januar eller februar i fjor, og i Norge var vi i gang fra rundt sommeren i fjor.

- Hva vil bli de største utfordringene?
- En av de største utfordringene med tanke på den finansielle krisen vi er i nå er selvfølgelig at forhandlere må ha fokus på riktig inntjening. Konsumentene er kanskje mer tålmodige før de kjøper ny navigasjon nå, den gamle de har holder litt lenger. Hadde det ikke vært for det hadde det nok vært enklere for kundene å sette seg inn i og kaste seg over nye produkter.

- Hva er den største forskjellen fra din tidligere arbeidsplass?
- Den største forskjellen fra THQ er nok levetiden på produktene. På spill kunne ting snu seg ganske raskt, levetiden kunne være bare en måned før produktene døde. Nå har jeg ansvar produkter som lever inntil det eventuelt kommer nye modifikasjoner. Samtidig er det litt forskjell mellom å jobbe i et amerikansk selskap og et med bakgrunn fra Østen som ikke er på den amerikanske børsen og hele tiden måles på kvartalstall.

Har du byttet jobb? Send en epost til IT-Bransjen!