IBM og Sun blir ikke enige

IBM og Sun blir ikke enige

Det skal være store problemer mellom de to partene, etter styret nektet å godta IBMs pris.

Det har den siste tiden blitt klart at IBM er i forhandlinger med Sun om oppkjøp av selskapet, selv om ingen av selskapene vil bekrefte eller avkrefte dette.

Vi har tidligere skrevet at prisen kunne bli så høy som 6,5 milliarder dollar, eller nesten 44 milliarder kroner.

Nå viser det seg at nettopp prisen skaper problemer i forhandlingene.

Ingen andre interessert

Ifølge The Wall Street Journal skal Suns styre ha nektet å godta en pris på 9,40 dollar per aksje.

Det vil si, styret skal ha blitt delt i to, med grunnlegger og styreformann Scott McNealy på den siden som nektet å godta, og Jonathan Schwartz på den andre siden. Men konklusjonen ble uansett at de avslo tilbudet.

Som følge av dette skal også Sun ha trukket en avtale om at IBM fikk forhandle med dem eksklusivt. De åpner med andre ord for at andre selskaper kan komme med bedre tilbud, og det hele omtales som en "konfrontasjon".

Men om andre selskaper nå kommer med tilbud skal være heller usansynlig. Sun har nemlig skal nemlig ha sjekket med andre aktører om det er noen interesse, og det skal det ikke ha vært.

Kan slå negativt ut

Den amerikanske avisen understreker at det ikke er uvanlig med slike konfrontasjoner i forhandlingenes siste timer, og det er mye mulig at Sun velger å godta tilbudet når alt kommer til alt.

- Ettersom det er tvilsomt at noen andre vil by, må de nok akseptere, sier analytiker Dan Olds i Gabriel Consulting Group til amerikanske Computerworld.

Han tror nå at mange vil kvie seg for å handle Suns produkter.

- Store selskaper setter pris på stabile leverandører. De kjøper ikke fra selskaper som er i opprør.

IT-Karriere