Kastet glans på norsk inkubator

Kastet glans på norsk inkubator

Moro med VR da kronprinsparet besøkte Innovasjon Norges teknologi-hus i Silicon Valley. Se video!

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var i Palo Alto onsdag, og en del av turen handlet om å besøke Innovasjon Norges inkubator i Palo Alto, kalt Innovation House. Der møtte de kongelige nykommerne som prøver å gjøre det stort i Silicon Valley.

Inkubatoren, som ligger i sentrum av Palo Alto, er drevet av Innovasjon Norge og skal gi norske selskaper en enklere vei inn i det amerikanske markedet.

Senteret ble åpnet i 2011 av kronprins Haakon, gjennom en virtuell snorklipping på Twitter.

Virtual reality og gestikulering

Det kongelige paret fikk sett på noen av prosjektene som drives ved Innovation House, blant annet et berøringsløst gestikulerings-system for nettbrett fra Elliptic Labs.

Haakon prøvde også et virtual reality-system fra Making View. Selskapet har utviklet et kamera som kan ta opp video i 360 grader. Når man ser på den med et par virtual reality-briller skal videoen gi brukeren følelsen av å være der.

Nykommer-selskapene mener det å flytte til USA er god butikk, og alle var takknemmelige overfor Innovation House, som gjorde flyttingen enklere.

- I Norge får vi mye oppmerksomhet rundt oppstartsbedrifter i olje og gass, men for teknologiselskaper er det vanskeligere å få tak i risikovillig kapital, sa Are Vindfallet i Making View.

Silje Vallestad, gründer og direktør i Bipper, sier at senteret har spart henne for bryet og vanskelighetene med å sette opp et eget kontor, da hun først flyttet over.

På åtte måneder har selskapet vokst til fire ansatte og kan snart flytte videre ut av Innovation House.

De andre norske selskapene tilstede var AIMS Innovation, som har utviklet et sanntids overvåkingsverktøry for Microsoft Biztalk, Shipping Cluster, som lager programvare for redere, Wewanttoknow.com, skaperne av det populære algebra-spillet Dragonbox, Changetech, som bruker psykologi og nevrovitenskap for å forandre folks dårlige vaner gjennom en app, Highsoft Solutions, et verktøy for å lage interaktive diagrammer på nett og listeverktøyet Listnerd.com.

Les om:

IT-Karriere