Nordmann blir nordisk HP-sjef

Nordmann blir nordisk HP-sjef

Arild Westbye blir skandinavisk direktør for HPs nye pc-divisjon.

Hewlett-Packards pc-divisjon samordnes i Danmark, Norge og Sverige. Arild Westbye blir ny sjef.

Westbye har ledet den norske divisjonen for utstyr til brukere, Personal Systems Group, PSG, og blir nå skandinavisk direktør.

- Jeg er glad for at Arild Westbye har takket ja til å lede PSG i Skandinavia. Vår nye organisasjon vil styrke vår posisjon ytterligere og la oss utnytte vår kompetanse på tvers av landegrensene, sier Mark Reznik, vesteuropeisk direktør for PSG i Hewlett-Packard i en pressemelding.

Kontroll

Valget av Westbye skyldes hans forståelse og kontroll på forretningsvirksomheten med salg av pc-er til bedriftsmarkedet og forbrukere.

- Vårt lokale nærvær og fokus på bedriftsmarkedet vil være uendret av de endringene vi gjør, sier Arild Westbye.

Retail, det vil si forbrukersalg, vil bli rendyrket i en skandinavisk organisasjon. Den vil bli ledet av dansken Henrik Sinnbeck som vil rapportere til Westbye.

- For våre kunder i Retail vil vår nye organisasjon være markedstilpasset de endringene vi har sett og gi oss en styrket posisjon, sier Westbye.

Hølleland ny norsk sjef

Siden Westbye skal lede den skandinaviske virksomheten har salgssjef Verner Hølleland overtatt jobben som sjef for PSG i Norge.

- Vi justerer oss etter utviklingen i markedet. Flere av aktørene er blitt skandinaviske. Med vår nye organisasjon kan vi jobbe bedre mot dem, sier Verner Hølleland.

Eksempler på aktørene Hølleland henviser til er HPs største bedriftspartner Atea og største forbrukerpartner Elkjøp.

IT-Karriere