Populære hackerkurs i Oslo

Populære hackerkurs i Oslo

Mnemomic trekker folk fra utlandet til uetisk hacking og logganalyse.

Til tross for selskapets vanskelige navn, Mnemonic, kan de som jobber der gi deg enkle sikkerhetstips.

Navnet er som gresk for de fleste nordmenn, og det er nettopp det det er. Ordet henviser til hjelpemidler til å huske ting, som små rimeregler, som støtter hukommelsen. Siden 2000 er det også navnet på et sikkerhetsselskap som har sine røtter i Oslo.

Selskapet, som startet som en ren systemintegrator, har vokst til rundt 100 ansatte, og er ifølge egne ord "det største rene informasjonssikkerhetsmiljøet" i Norge.

Egen aktør

Ut fra dette miljøet har Mnemonic i mange år organisert ulike bedriftsinterne kurs, men fra i fjor høst har selskapet også etablert seg som egen kursaktør.

Kurskatalogen for 2010 dekker de fleste aspekter ved sikkerhet, fra generelle kurs om sikkerhetsbevissthet til produktspesifikke kurs som RSA SecurID, Microsoft-løsninger eller Trend Micro Officescan.

- Det er stort behov for mer sikkerhetskompetanse. Kompleksiteten i it-systemene øker og kravene til sikkerhet er enorme. Det er derfor påfallende at det er forholdsvis få kurs på dette området. Man ser at mye funksjonalitet er satt i gang uten at sikkerhet er tatt i betraktning, sier Erik Alexander Løkken, kursansvarlig i selskapet.

Governance, risk, compliance

Kursene er delt inn i tre grupper, "GRC", teknologi og produkt. GRC står for "Governance, Risk and Compliance", som kan oversettes medledelse, risiko og samsvar med reglene. De tre begrepene handler om å ta gode beslutninger rundt sikkerhet og usikkerhet, og å følge dem opp på riktig måte.

- En organisasjon må først og fremst ha et sett regler om hvordan man skal håndtere sikkerheten i bedriften, men det er minst like viktig å vite hvordan man kontrollerer dette, og hvordan dette håndteres. For eksempel, hvor ofte gjennomføres sikkerhetstester, sier Løkken.

I den andre kategorien tilbyr Mnemonic kurs om teknologi. Det handler da om grunnprinsippene i sikkerhet, som brannmur, nettverk, logganalyse, sikkerhet i webapplikasjoner og sikkerhetsmetodikk. Den tredje puljen er produktbaserte kurs. Her finnes mye, fra RSA Envision, Checkpoint, IBM ISS og Trend Micro Officescan..

Kurs om hacking har blitt populære, les mer på neste side!

Les om:

IT-Karriere