SAP-akademi skal øke nordisk kompetanse

SAP-akademi skal øke nordisk kompetanse

SAP setter opp et program for å sertifisere flere konsulenter. - Vi ønsker å øke kompetanse på SAP i Norden, sier Svein Arne Lilleløkken i selskapet.

SAP etablerer et program for å hjelpe sine partnere i Norden med å finne og utdanne nye medarbeidere. SAP sørger både for erfarne it-konsulenter og unge talenter rett fra skolebenken.

- Det dreier seg ikke om å ta konsulenter fra hverandre, men å utdanne nye, slik at samlet SAP-kompetansen i Norden øker, sier Svein Arne Lilleløkken, direktør for storkunder i SAP Norge, til Computerworld.no.

Det hardt pressede arbeidsmarkedet i Norden fører til aggressive kampanjer mot hverandres ansatte, press på lønningene, og prosjekter som må utsettes. Dette prøver SAP å unngå.

- Dette programmet er et tillegg til det andre bedrifter gjør. Etter sommeren setter 101 studenter i gang på disse SAP-akademiene. Vi vet at behovet er større, men vi må være realistiske. Vi kan heller fortsette etter første runde, sier Lilleløkken.

LES OGSÅ: Tapper IBM for SAP-konsulenter

Tilpassing av ERP-systemer

Stadig flere mindre og mellomstore virksomheter går over til SAP, samtidig som mange store SAP-kunder benytter de gode økonomiske konjunkturene til å oppgradere sine nåværende SAP ERP-løsninger. Samtidig er SAP sterkt på vei inn i offentlige sektor.

Dette fører til at SAP er i mangel på kvalifisert arbeidskraft, noe som også gjelder selskapets partnere som blant annet hjelper SAP-kunder med implementering og tilpassning av deres ERP-systemer.

Det nye er at SAP både jakter på erfarne konsulenter fra andre it-firmaer eller konkurrenter og samtidig leter etter nye talenter fra skoler og universiteter.

SAP står for utdannelsen og sertifiseringen av de nye konsulentene, som alle vil få tilbudt gode jobber hos SAPs partnere i Norge eller de øvrige nordiske landene. De siste ukene har SAP allerede mottatt flere hundre søknader til de nye konsulentstillingene.

- Det er vanskelig å si hvor mange vi trenger i Norge. De fleste SAP-konsulentene jobber på tvers av grensene, i selskaper med nordiske aktiviteter. Om vi fortsetter er avhengig av interessen fra partnere og konsulentene, sier Lilleløkken.

Leter du etter nye jobber i it-bransjen? Sjekk her .

.

Les om:

IT-Karriere