Tieto skjærer ned

Tieto skjærer ned

Etter at en stor kunde gikk ut av konsulentselskapet Tieto, vil de nå gjennomføre ytterligere nedskjæringer innen området Product Development Service.

Tieto skriver i en pressemelding at bedriften har initiert personalforhandlinger innen Product Development Services (PDS) i et antall berørte land i Europa og Asia. Dette skal være på grunn av at volumet innen bedriftsområdet vil minske i følge av at selskapet mister en viktig kunde. Hvilken kunde dette gjelder har Tieto valgt å tie om.

Nedskjæringene vil skje i flere land. I Finland er det forventet at 350 personer kan bli berørt. Tieto på sin side konstanterer at det faktiske antallet ikke vil overstige 300 personer. Oppsigelsene forventes å gjennomføres under de kommende seks månedene, skriver idg.se

-Enheten Product Development Services og våre kunder bedriver virksomhet i et marked der det er hard konkurranse og hvor etterspørselen i hele verdikjeden er meget flyktig. På telecom-markedet er også drastiske forandringer vanlig, noe vi har sett via de mange forandringene som har skjedd blant våre kunder og konkurrenter i de seneste årene. Til tross for at dagens beskjed er en stor skuffelse for oss vil vi fortsette med å gjennomføre vår strategi om å være en tillitsfull produktutviklingspartner og levere tjenester av høy kvalitet til et voksende antall globale it-bedrifter, sier Antti Vasara som er sjefen for bedriftsområdet.

Tieto har tidligere spådd at PDS salget under 2014 vil minske sammenliknet med 2013. Bedriftsområdet stod for 16 prosent av Tietos salg under første halvår av 2014 og den aktuelle kunden skal ha stått for et par prosent av bedriftens totale salg.

Tieto vil bokføre nedskrivinger på cirka 40 millioner euro i driftsresultatet for tredje kvartal. Konsernets finansielle utsikter forblir dog uforandret, skriver idg.se.

IT-Karriere