TV2-profil ny Microsoft-direktør

TV2-profil ny Microsoft-direktør

Christine Korme ny kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge.

Hun har jobbet nesten 25 år i pressen, de siste 17 av dem både som nyhetsanker og reporter i TV2.

Men nå bytter Christine Korme side. Hun overtar som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge etter at Eirik Lae Solberg, gikk tilbake til politikken.

- Gratulerer med ny jobb. Dette var litt av en ommøblering?

- Ja, det blir en stor overgang for meg, jeg har vært i TV2 veldig lenge. Men på en annen side tar jeg med meg kompetanse fra en del av kommunikasjonsbransjen til en litt annen del, sier Korme til Computerworld.

Tok sluttpakke

Hun føler seg heldig som har fått jobben, og gleder seg veldig til å ta fatt på arbeidet 1. februar.

- Microsoft er på mange måter en del av sentralnervesystemet innenfor it-bransjen og er et foroverlent og kreativt selskap. Til tross for at it-næringen allerede er Norges tredje største næring er bransjen i vekst – og jeg gleder meg veldig til å være en del av dette. Jeg vet at jeg vil komme til å jobbe med svært engasjerte og faglig dyktige kollegaer.

Korme har ingen tidligere erfaring fra it-bransjen, men tror ikke det blir noe problem.

- Jeg føler at jeg kan mye om kommunikasjon. Det blir en litt annen del av kommunikasjonsbransjen.

- TV2 har som kjent hatt nedskjæringer. Er dette noe av årsaken til karrierebyttet?

- Ja og nei. Jeg er en av de som har tatt sluttpakke, noe jeg gjorde litt før jul. Men jeg sluttet helt frivillig. Jeg hadde lyst til å gjøre noe annet, å bruke kompetansen min på et annet område.

Direktøren godt fornøyd

Administrerende direktør i Microsoft Norge, Hege Skryseth - som selv er ganske så fersk i Microsoft, er svært så fornøyd med valget.

- Det var svært mange søkere til stillingen, så vi har virkelig hatt anledning til å velge blant gode kandidater. Vi tror Christine vil passe godt inn hos oss – og hun har en journalistisk erfaring og en teknologisk nysgjerrighet som vil gjøre henne til en betydelig ressurs, sier hun.

Les om:

IT-Karriere