Skal fylle tomrommet

Skal fylle tomrommet

JOBBEN MIN: Commaxx' nye salgssjef Morten Stang Medhus mener det er et tomrom for verdiøkende kompetanse i Norge.

Morten Stang Medhus er ansatt som ny salgsdirektør i Commaxx.

- I Commaxx skal jeg ha ansvaret for all omsetning som foregår i Norge, samt hovedansvaret for alt samarbeid med produsenter og forhandlere, sier Medhus.

- Det blir ingen forretning uten gode avtaler med produsentene, og ingen butikk uten et godt samarbeid med forhandlere. Det henger tett i hop, sier han.

Bratt læringskurve

Stang Medhus var på plass i den nye jobben i midten av januar.

Han kom da fra stillingen som Senior Advisor, Sales Excellence i EDB Ergogroup, og har tidligere erfaring fra blant andre EDB Business Partner, Comperio, Concept Communication og Magenta Consulting. Han utdannet Handelshøyskolen BI og Universitetet i Oslo (UiO).

- Det er første gang du jobber i distribusjonsleddet, og en verdiøkende distributør attpåtil?
- Jeg har jobbet i it-bransjen i snart ti år, og kjenner mange av både kundene og produsentene våre indirekte, men dette er første gang jeg befinner meg på dette stedet i verdikjeden, sier han.

- Det er mye nytt, men jeg trives best når jeg blir kastet ut på dypt vann og tvunget til å ha en bratt læringskurve.

Medhus forteller at det var Commaxx' posisjon som nordisk verdiøkende distributør som lokket ham til den nye jobben.

- Commaxx er i en veldig spennende posisjon akkurat nå. De siste årene har flere value add-distributører blitt kjøpt opp av broadlinere. Dermed har de fått utvannet sin verdiøkende strategi, og det etterlater seg et tomrom for den type spisskompetanse både på produsent- og forhandlersiden.

- Jeg synes personlig det er veldig morsomt å være med i et selskap som står på et sted med mange gode muligheter og som har godt potensial for vekst, sier han.

- Krever kompetanse

Commaxx hadde i fjor sitt første hele driftsår for de lokale kontorene i Sverige og Danmark, som ble startet i oktober 2010.

- Som den eneste ekte value add-distributøren i Norden fikk vi en dominerende markedsandel på våre viktigste områder allerede det første året, sier Stang Medhus.

Han mener det er tydelig fra kanalstrategiene til store aktører som Microsoft og Netapp at flere og flere produsenter etterspør verdiøkende kompetanse i distributørleddet.

- De komplekse produktene ute i markedet krever kompetanse og innsats innen salg og markedsføring. Produsenter som har komplekse produkter må enten gjøre den jobben selv, eller så kan de samarbeide med en value add-distributør.

- Den kompetansen vi har bygd opp på Citrix over de siste 20 årene er nå i høy etterspørsel både hos forhandlere og produsenter. Det er et tomrom å fylle, og det er gøy.

Cloud og kommunikasjon

I tillegg til de tradisjonelle områdene, som omfatter virtualisering, management og tynnklienter, satser Commaxx nå i større grad også på unified communications. Distributøren jobber også med å posisjonere seg innenfor cloud.

Stand Medhus understreker likevel at Commaxx' strategi er å spesialisere seg på få produsenter, og at selskapet ikke har noen ambisjoner om å bli breddedistributør.

- De produsentene vi jobber med skal vi ha den tyngste ekspertisen i landet på. Vi skal også være den mest synlige aktøren ut mot sluttkundene på vegne av produsentene, sier han.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!